djetinjstvo nije bilo lako

Jelena Đoković otvoreno o svom porodičnom životu: 'Dobijala sam batine, dobijala ih je i moja majka...!'

ŽENA iN24.10.24, 17:10h

Jelena Đoković otvoreno o svom porodičnom životu: 'Dobijala sam batine, dobijala ih je i moja majka...!'
Djetinjstvo Jelene Đoković definitivno je utjecalo na to da ona promijeni stav o odgoju, te se drugačije posveti svojoj djeci

 

 


Supruga najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, Jelena, svojevremeno je govorila o svom porodičnom životu i kako se njeno djetinjstvo dosta razlikovalo od djetinjstva njene djece. Jelena sa suprugom Novakom ima dvoje djece, Stefana i Taru.


Priznala je da je za razliku od svoje djece, onda imala djetinjstvo koje je proteklo u lošim uslovima. Djelimično je na to utjecao ekonomski status njenih roditelja, ratno stanje u zemlji, a to je sve utjecalo na nju kao ženu da izgradi sopstveno mišljenje po pitanju rada, stekne kvalitetno obrazovanje, zaposli se.


– Vjerujem da žene mnoge osobine steknu gledajući svoje roditelje, ponajviše majke. Moja majka je mene i sestru rano rodila, podizala nas je i sve vrijeme radila. Ništa joj nije bilo teško, lavovski se borila da nam omogući kvalitetan život i obrazovanje, u vrlo teškim uslovima – kazala je svojevremeno, te dodala da joj je otac bio veliki primjer, prenosi Azra.


– Najljepše od svega je što sam u ocu vidjela odobravanje i osnaživanje te mamine lavovske crte. Zbog takvih roditelja, sestra i ja se trudimo da budemo samostalne, te ne čekamo da nam bilo šta padne u krilo, već se borimo za to. Savjetovala bih i ostalim mladim ženama da se svim srcem bore za ono u što vjeruju – poručila je Jelena.


– Moja djeca su prva generacija koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka prije mene, otac, moji baka i deda, Novakovi također. Stefan i Tara su prva generacija i to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem, vjerujem da će zaista promijeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u mijenjanju historije i budućnosti – zaključila je Jelena.


Djetinjstvo Jelene Đoković definitivno je utjecalo na to da ona promijeni stav o odgoju, te se drugačije posveti svojoj djeci.


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook