'Slučaj vlastite pogibelji'

Književni susreti Cum grano salis u Tuzli: Kristian Novak dobitnik nagrade 'Meša Selimović'

Kultura13.10.24, 10:51h

Književni susreti Cum grano salis u Tuzli: Kristian Novak dobitnik nagrade 'Meša Selimović'
Žiri u sastavu Semezdin Mehmedinović, Julijana Matanović, Emir Imamović, Igor Štiks i Pavle Goranović odlučili su da je Novakovo djelo najbolji roman objavljen u 2023. godini na govornom području Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine

 

 

Hrvatski književnik i jezikoslovac Kristian Novak dobitnik je nagrade "Meša Selimović" na književnim susretima Cum grano salis koji su sinoć završeni u Tuzli. 


Stručni žiri je nagradu Novaku dodijelio za roman "Slučaj vlastite pogibelji".


Žiri u sastavu Semezdin Mehmedinović, Julijana Matanović, Emir Imamović, Igor Štiks i Pavle Goranović odlučili su da je Novakovo djelo najbolji roman objavljen u 2023. godini na govornom području Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.


- Ovo je zaista velika nagrada prije svega zato što nosi ime Meše Selimovića i drugo zato što ga dodjeljuje žiri u sastavu vrsnih knjiških ljudi, intelektualaca i umjetnika - kazao je Novak nakon proglašenja. 


Tokom održavanja 23. književnih susreta "Cum grano salis" Tuzlu je posjetio veliki broj pisaca iz BiH i regije, ali i veliki broj zaljubljenika u knjigu. 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook