ČAK SU I JUTRA UGODNA

Vraća nam se ljeto: Ono što slijedi više podsjeća na početak jula, nego na sredinu oktobra

Hronika12.10.24, 11:56h

Vraća nam se ljeto: Ono što slijedi više podsjeća na početak jula, nego na sredinu oktobra
FHMZ donosi izglede vremena za naredne dane. Ako planirate put na jug ili kratki odmor, vrijeme je idealno

 

 

 

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 15 do 20, na jugu zemlje do 24 °C.


U nedjelju, 13. oktobra, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i sjeverozapdni. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 26 °C.


U ponedjeljak, 14. oktobra, jutro u Bosni umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. U večernjim satima porast naoblake, što ponegdje u Bosni može usloviti slabu kišu. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 23, na jugu zemlje do 26 °C.


U utorak, 15.oktobra, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 23, na jugu zemlje do 27 °C.


U srijedu, 16. oktobra, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka.Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 26 °C, navodi se u progozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook