ISKAZ IZ OPTUŽNICE

Isplivao novi detalj ubistva Danke Ilić: 'Priznao mi je sve, rekao mi je gdje su stavili tijelo djeteta'

Hronika12.10.24, 10:38h

Isplivao novi detalj ubistva Danke Ilić: 'Priznao mi je sve, rekao mi je gdje su stavili tijelo djeteta'
U optužnici za ubistvo Danke Ilić, do koje je došao Telegraf.rs, nalazi se i iskaz Dalibora Dragijevića iz policije u kom je optužio brata da je ubio dijete

 

 


Dalibor Dragijević, brat Dejana Dragijevića, jednog od dvojice optuženih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić 26. marta u Banjskom Polju, nakon hapšenja je dao iskaz u Policijskoj upravi u Boru, a u tužilaštvu nije saslušan jer je preminuo tokom policijskog zadržavanja. U optužnici za ubistvo Danke Ilić, do koje je došao Telegraf.rs, nalazi se i iskaz Dalibora Dragijevića iz policije u kom je optužio brata da je ubio dijete.


On je saslušan 6. aprila i rekao je da je njegov brat Dejan Dragijević kobnog 26. marta bio na poslu u "Vodovodu", gdje je radio u prvoj smjeni od sedam do 15 sati, a da je tog dana kući došao u 15.30 sati.


- Primijetio sam promjene u njegovom ponašanju, bio je uznemiren. Nije mi rekao šta je razlog tome, a kasnije sam na televiziji čuo da je neko dijete nestalo u Banjskom Polju. Koliko se sjećam, 28. marta poslije 16 sati, Dejan je svojim "pežoom 3072 plave boje došao kući i tada sam u gepeku njegovog automobila vidio džak bijele boje. Pitao sam ga šta je u džaku, a on mi je rekao da se u njemu nalazi dijete. Nije mi bilo dobro, pitao sam ga šta to radi, kakvo je to dijete, a on mi je rekao da su dijete zgazili autom, pa pokupili. Tada je tu bio i naš otac Radoslav Dragijević, on je takođe vidio džak u gepeku - ispričao je Dragijević.


Kako je ispričao u policiji, pitao je brata Dejana šta će da rade, a onda su se dogovorili da džak sa djetetom zajedno odnesu u napuštenu kuću na novom Zlotskom putu, da su tada otišli automobilom i ostavili džak u prizemlju te kuće, tako što su ga samo spustili na pod, a da su se nakon toga vratili kući.


- Ne sjećam se koji je dan bio, ali znam da je bilo prije nešto što je moj brat Dejan uhapšen. Brat mi je rekao da je uzeo džak sa tijelom djeteta iz kuće gdje smo ga ostavili i svojim "pežoom" i da ga je prevezao i zakopao negdje u blizini Brestovačkog mosta - zaključio je Dragijević.


Telegraf.rs napominje da optužnica koja je podignuta za ubistvo Danka Ilić još nije pravosnažna, te da postoji mogućnost da je sud vrati na dopunjavanje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook