Prešlo svaku mjeru

Nove dojave o bombama u školama u Sarajevu, ali i Tuzli

Hronika10.10.24, 10:28h

Nove dojave o bombama u školama u Sarajevu, ali i Tuzli
Pored srednjih, u Sarajevu su danas na meti i neke osnovne škole, dok je u Tuzli dojavljeno da se bomba nalazi u Srednjoj medicinskoj školi

 

 

Četvrti dan zaredom je neko ponovo dojavio bombe u više sarajevskih škola. Prijetnje su, naravno, stigle putem e-maila.

 

- U nekoliko škola je zaprimljen email o ovim dojavama, a obavješten je i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo - rekla je Mersiha Novalić, portparol MUP-a KS.

 

Svi učenici su evakuisani iz škole. Pripadnici MUP-a KS vrše KDZ pregled. Pored srednjih, danas su na meti i neke osnovne škole.

 

Sem u Sarajevu, ovoga puta je dojavljeno i da se eksplozivne naprave nalaze u Srednjoj medicinskoj školi u Tuzli. Osoblje i učenici su odmah napustili objekat.

 

- Danas, 10.10.2024. godine, PU Tuzla je oko 08,00 sati prijavljeno da je u JU Srednja medicinska škola u Tuzli, postavljene eksplozivne naprave, o čemu je na e-mail adrese navedene škole zaprimljen mail poruke – dojave. Završen je kontradiverzioni pregled kojim je utvrđeno da je riječ o lažnoj dojavi. Nastavljaju se daljnje radnje na dokumentovanju i rasvjetljavanju navedenog događaja - saopćeno je iz MUP-a TK.

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook