Učestali slučajevi

Nova paljevina automobila u Sarajevu: Toyota potpuno izgorila na Koševskom brdu

Hronika02.10.24, 10:50h

Nova paljevina automobila u Sarajevu: Toyota potpuno izgorila na Koševskom brdu
Očevici su prijavili da je plamen brzo zahvatio vozilo, a na mesto događaja odmah su stigle vatrogasne ekipe koje su lokalizovale požar

 

 

Sinoć na Koševskom Brdu u Sarajevu zapaljen je putnički automobi marke Toyota, saznaje Crna-Hronika.

 

Očevici su prijavili da je plamen brzo zahvatio vozilo, a na mesto događaja odmah su stigle vatrogasne ekipe koje su lokalizovale požar.

 

Ovaj incident dolazi u kontekstu niza sličnih događaja koji su se nedavno dogodili u gradu, a koji su izazvali zabrinutost među građanima. Policija je pokrenula istragu kako bi utvrdila okolnosti pod kojima je automobil zapaljen i eventualne povezanosti s drugim incidentima.

 

- U 03:05 sati PU Centar zaprimila prijavu da je u ulici Antuna Hangija došlo do požara na PMV Toyota. Požar ugašen u 03:20 sati. Uviđaj će biti rađen danas da se utvrdi uzrok požara - saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Na automobilu je pričinjena veća materijalna šteta.

 

Policija poziva sve koji imaju informacije o ovom incidentu da se jave i pomognu u istrazi. Također, apeluje na građane da budu oprezni i prijave sumnjive aktivnosti.

 

Dok se situacija nastavlja razvijati, stanovnici Sarajeva nadaju se brzim rešenjima i poboljšanju sigurnosnog okruženja u gradu.

 

(Crna-hronika.info/DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook