video/Nedolično ponašanje

Čuvar zakona divlja za volanom: Policajac preticao preko pune linije! Evo kako je otkriven i kažnjen

Hronika01.10.24, 15:32h

Čuvar zakona divlja za volanom: Policajac preticao preko pune linije! Evo kako je otkriven i kažnjen
Proveden je uviđaj te je utvrđeno da je privatnim vozilom izvan službe upravljao policijski službenik PU dubrovačko-neretvanske, objavila je policija

 

 

Dubrovačka policija u Hrvatskoj danas je izvijestila o "nedoličnom ponašanju policijskog službenika izvan službe", zbog čega je podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.


Naime, nakon što je prošlog četvrtka u dijelu medija objavljena snimka osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koje grubi krši saobraćajne propise dok je prestizao vozilo preko pune crte, proveden je uviđaj te je utvrđeno da je privatnim vozilom izvan službe upravljao policijski službenik PU dubrovačko-neretvanske, objavila je policija.


Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 12. st. 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama policijski službenik je sankcioniran novčanom kaznom koju je odmah platio te će se protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka, stoji u saopštenju.


Vožnja neodgovornog policajca je snimljane, a objavio ju je Libero portal. Inače, snimku je na licu mjesta napravio vjerni čitalac Libero portala, koji ju je potom i dostavio svom omiljenom mediju.

 

 


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook