Prijave do 9. oktobra

Objavljen poziv za Music Meeting u okviru ovogodišnjeg Jazz Festa Sarajevo

Kultura26.09.24, 11:29h

Objavljen poziv za Music Meeting u okviru ovogodišnjeg Jazz Festa Sarajevo
Domaćin i voditelj edukativnog programa je Damir Imamović, a predavači će biti muzičari i edukatori iz Amerike, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije i sa Novog Zelanda

 

 

Jazz Fest Sarajevo ponovo pokreće Music Meeting, regionalni edukativni program koji će biti održan od 6. do 9. novembra u okviru međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2024.

 

Program je namijenjen za muzičar(k)e i student(ic)e muzike bez obzira na muzički žanr koji studiraju, sviraju ili preferiraju. Uslov je da je budući polaznik između 20 i 32 godine starosti, te da dolazi iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije ili sa Kosova.

 

Domaćin i voditelj edukativnog programa je Damir Imamović, a predavači će biti muzičari i edukatori iz Amerike, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije i sa Novog Zelanda. Music Meeting će okupiti 30 polaznika koji će prisustvovati predavanjima, radionicama i masterclassima, a u okviru programa bit će omogućeni i zajednički nastupi polaznika koji su osnova za eventualne buduće regionalne saradnje što je jedan od ciljeva programa.

 

Prijave traju do 9. oktobra. Muzičarima koji budu primljeni na program bit će pokriveni troškovi hotelskog smještaja u Sarajevu, kao i troškovi edukativnog programa, a moći će prisustvovati i svim koncertima Jazz Festa Sarajevo 2024.

 

Music Meeting je obrazovni program koji je Jazz Fest organizirao u periodu od 2012. do 2016. godine. Brzo je prepoznat kao značajna regionalna platforma za neformalno obrazovanje mladih muzičara i studenata muzike koja je okupila više od 300 polaznika tokom pet godina.

 

Link za prijave je OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook