Reakcija na optužnicu protiv Stojnića

Naša stranka: Prodaja obavještajnih podataka je veleizdaja države

Front24.09.24, 13:00h

Naša stranka: Prodaja obavještajnih podataka je veleizdaja države
Naša stranka podsjeća i da je Denis Stojnić protiv kojeg je podignuta optužnica bio na listi Demokratske fronte Stari Grad na Općinskim izborima 2016. godine

 

 

Prodaja obavještajnih podataka je veleizdaja države. Nećemo odustati dok sve takve slučajeve ne rasvijetlimo do kraja - poručuju iz Naše stranke, povodom optužnice protiv Denisa Stojnića za zloupotrijebu počasne iskaznice Obavještajne sigurnosne agencije (OSA). 

 

- Naša zastupnica Sabina Ćudić kao članica Komisije za nadzor nad radom OSA-e kroz parlamentarni rad istražuje načine na koje su se politički dodjeljivale iskaznice obavještajno-sigurnosne agencije a što sada dobija i svoje sudske epiloge. Istu iskaznicu je imao i Salko Zildžić, zastupnik SDA u Parlamentu FBiH, kojem je ona otkrivena u momentu kad je u Srbiji uhapšen zbog nelegalnog prenosa oružja. Upravo je tim povodom Ćudić tražila po kojem osnovu je spomenutom licu izdata iskaznica Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, te da li postoje i drugi izabrani dužnosnici u BiH kojima je izdata iskaznica Obavještajno-sigurnosne agencije BiH - saopćeno je iz Naše stranke.

 

Naša stranka podsjeća i da je Denis Stojnić protiv kojeg je podignuta optužnica bio na listi Demokratske fronte Stari Grad na Općinskim izborima 2016. godine.

 

Smatraju da je izuzetno važno, a zbog vraćanja povjerenja građana u sigurnosno-obavještajne strukture BiH, istražiti načine na koji su istaknuti članovi stranaka, koristeći sigurnosno-obavještajne strukture trgovali utjecajem i potencijalno pogodovali svojim političkim ciljevima.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook