Tim Edina i Fazla

Pridružite se akciji za oboljele od raka: 'Danas je ona na kemoterapiji, sutra možda ti ili ja...'

Hronika14.09.24, 14:13h

Pridružite se akciji za oboljele od raka: 'Danas je ona na kemoterapiji, sutra možda ti ili ja...'
"One" nisu "dobile" rak kao poklon, one su oboljele. A rak ne bira, ni po godinama, ni po ljepoti, ni po statusu u društvu. Danas je "ona" na kemoterapiji, sutra možda ti ili ja"

 

 

Novinarka Edina Latif i poznati pjevač Muhamed Fazlagić Fazla pridružili su se kampanji Race for the Cure i napravili svoj tim.

 

Latif je ovu kampanju podijelila na svom Facebook profilu uz poruku da niko ko je prošao težak put izlječenja, ili se još uvijek liječi, ne smije se osjećati usamljeno i zaboravljeno.

 

- Dovoljno je samo malo ljudskosti, ohrabrenja i zacrtan put od kojeg ne odustaju ni one, ni njihove porodice, ni prijatelji. "One" nisu "dobile" rak kao poklon, one su oboljele. A rak ne bira, ni po godinama, ni po ljepoti, ni po statusu u društvu. Danas je "ona" na kemoterapiji, sutra možda ti ili ja.  

 

Zato drage i dragi moji, prijateljice i prijatelji budite sponzor tima Edina & Fazla

 

1. kliknete na https://www.raceforthecure.eu/bs/Teams/Team/Id/3436

 

2. odaberite Sponzoriši ovaj tim i upišete naš kod  810ACD6C

 

3. uplatite koliko možete

 

4. Naravno, možete se i pridružiti timu, što je također opcija - napisala je Latif.

 

 
 
Race for the Cure je najveći Europski sportski događaj za žensko zdravlje, koji pomaže organizacijama koje se bave karcinomom dojke i bolnicama da prikupe sredstva i podignu svijest o ovom oboljenju. Svake godine u Europi, 500.000 osoba je dijagnosticirano karcinomom dojke, a 125.000 izgubi život od ove bolesti, te su prikupljena sredstva od velikog značaja. Sada, više nego ikada.

 

(DEPO PORTAL/mm)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook