Motiv i dalje nepoznat

Otkriven identitet muškarca kojeg je supruga izbola na spavanju na Alipašinom Polju: Radio je kao šef rasvjete na BHRT-u

Hronika13.09.24, 11:40h

Otkriven identitet muškarca kojeg je supruga izbola na spavanju na Alipašinom Polju: Radio je kao šef rasvjete na BHRT-u
Policija još uvijek utvrđuje motiv svirepog ubistva, a u međuvremenu je otkriven identitet ubijenog

 

 

Nakon što je postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora Dženani Jahić osumnjičenoj za ubistvo supruga na okrutan način, otkriveni su i novi detalji.

 

Za Jahić je pritvor predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičene moglo doći do uznemirenja javnosti, a osumnjičena je da je nožem usmrtila supruga dok je spavao u dnevnom boravku. Smrt je nastupila nakon što ga je osumnjičena nožem ubola više puta u predjelu vrata, grudnog koša i ruku u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

 

Sada je otkriven identitet ubijenog. Radi se o Senadu Jahiću, od kojeg se emotivnom porukom oprostila Lejla Zvizdić, urednica Redakcije jutarnjeg programa BHT1.

 

– Čovjek kojeg je noćas na Alipašinom Polju ubila supruga bio je naš kolega, šef rasvjete, Senad Jahić. Cijeli dan očekujem informaciju više o motivu, a zapravo je potpuno nevažno sve osim samog čina ubistva. Tražim, vjerovatno, potvrdu kružećih informacija da je bila psihički nestabilna, a sam akt govori da jeste. Ko bi psihički uravnotežen nožem bilo kome brutalno nanio višestruke i smrtonosne ubode? Analizirajte koliko su intenzivirana ubistva. U ovom nesređenom društvu posutom fekalijama, okruženi smo ozbiljno bolesnim ljudima koje sistem ne opservira adekvatno. Ljudi bez nadzora, mimo adekvatnih ustanova, a vrlo često bez terapije. I ključna stvar – dok god je odlazak psihologu, psihoterapeutu ili psihijatru tabu tema i stvara bojazan od stigmatizacije – bit će nam sve gore. To mora biti normalizovano kao odlazak internisti, pulmologu, gastroenterologu! Temelj zdravlja je mentalno! Druže naš, potraži svoj mir – poručila je Zvizdić.

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook