DIREKTNO SA RAČUNA

Visa pokreće novu uslugu za bankovne transfere, nekima će biti od velike koristi

Biznis Klub08.09.24, 12:15h

Visa pokreće novu uslugu za bankovne transfere, nekima će biti od velike koristi
Visa, koja je uz Mastercard jedna od najvećih svjetskih mreža za kartičarske transakcije, priopćila je kako planira uslugu za plaćanje računa na račun (A2A) u Europi

 

 


Kartičarska kompanija Visa je objavila plan uvođenja namjenske usluge za bankovne transfere, preskačući kreditne kartice i tradicionalni proces direktnog zaduživanja, piše Biznis.ba.


Visa, koja je uz Mastercard jedna od najvećih svjetskih mreža za kartičarske transakcije, priopćila je kako planira uslugu za plaćanje računa na račun (A2A) u Europi sljedeće godine.


Korisnici će biti u mogućnosti podesiti direktna zaduženja — transakcije koje uzimaju sredstva direktno sa vašeg bankovnog računa — u prodavnicama e-trgovine sa samo nekoliko klikova.


Visa je precizirala da će potrošači moći lakše pratiti ova plaćanja i pokrenuti bilo kakve probleme klikom na gumb u svojoj aplikaciji za mobilno bankarstvo, pružajući im sličan nivo zaštite kao kada koriste svoje kartice.


Usluga bi trebalo pomoći ljudima da se izbore s problemima kao što su neovlašćeno automatsko obnavljanje pretplata, tako što će olakšati poništavanje transakcija direktnog zaduženja i povrat novca, kaže Visa.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook