borimo se za zlato

BiH je u finalu POI u Parizu: Naši odbojkaši 'rasturili' Nijemce i osigurali medalju

Sport05.09.24, 14:44h

BiH je u finalu POI  u Parizu: Naši odbojkaši 'rasturili' Nijemce i osigurali medalju
U finalu paraolimpijskog turnira BiH će igrati protiv boljeg iz duela Irana i Egipta

 

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci pobijedila je Njemačku rezultatom 3:0 (25:23, 25:6, 31:29) i plasirala se u finale Paraolimpijskih igara u Parizu. Ovom pobjedom osigurana je minimalno srebrena medalja.


Naši odbojkaši su naišli na dobar otpor rivala u prvom setu, u kojem je viđena ravnopravna borba, ali su bili istrajni i uspjeli ga osvojiti. 


U drugom setu bila je nešto drugačija situacija, jer su za nestvarnih 16 minuta osvojili dominantno set. 


Sjajnom serijom od 3:0 počela je BiH i treći set, ali su se nakon toga i Nijemci razbudili. Naši odbojkaši su propustili četiri meč-lopte, prije nego što su slavili u neizvjesnom trećem setu. 


Za Bosnu i Hercegovinu su protiv Njemačke u sastavu bili: Delalić, Jusufović, Alibašić, Dino, Hamzić, Čančar, Duran, Medić, Šehić, Crnobrnja, Manko i Godinjak.


Trener je Mahmutović Ifet, a pomoćnici Mehmedović Ejub i Salkić Nedžad.

 

U finalu paraolimpijskog turnira BiH će igrati protiv boljeg iz duela Irana i Egipta. 


Treba reći da su već sada odbojkaši BiH ostvarili bolji rezultat u odnosu na Paraolimpijske igre u Tokiju prije tri godine, kada su osvojili bronzanu medalju, odnosno treće mjesto.

 

Ovogodišnji nastup reprezentacije u sjedećoj odbojci na POI u Parizu je nastavak fantastičnog niza osvajanja medalja s navećih takmičenja - bh. sjedeći odbojkaši do sada su osvojili tri zlata, tri srebra i jednu bronzu sa svjetskih prvenstava, 11 zlata, dva srebra i dvije bronze sa evropskih te dva zlata, tri srebra i jednu broznu sa Paraolimpijskih igara.


Ukupno, to je 16 zlatnih medalja, sedam srebrenih i četiri bronzane.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook