VIDEO/ Evo u kakvom je stanju sada

Brian May, legendarni gitarista grupe Queen, doživio moždani udar: 'Nisam imao nikakvu kontrolu nad rukom'

Showbizz04.09.24, 10:35h

Brian May, legendarni gitarista grupe Queen, doživio moždani udar: 'Nisam imao nikakvu kontrolu nad rukom'
- Mislim da je dobra vijest da uopće mogu da sviram gitaru nakon događaja od posljednjih nekoliko dana - napisao je May na svom Instagram profilu

 

 

Jedan od najuticajnijih gitarista svih vremena i član legendarne grupe Queen, Brian May, pretrpio je moždani udar. Javnost je obavijestio na svom Instagram profilu, nakon što mu je ukazana pomoć.

 

- Nadam se da ste svi dobro. Ovdje sam da vam, prije svega, donesem dobre vijesti. Mislim da je dobra vijest da uopće mogu da sviram gitaru nakon događaja od posljednjih nekoliko dana. Ovo kažem, jer sam bio u nedoumici. Taj mali zdravstveni problem desio se prošle sedmice. Kako su to nazvali, bio je manji moždani udar. Odjednom, iz vedra neba, nisam imao nikakvu kontrolu nad ovom rukom, pa je bilo malo zastrašujuće - napisao je on.

 

 

Sada mu je, kako kaže, stanje stabilno.

 

- Moram reći da sam imao fantastičnu njegu i pažnju iz bolnice Frimley, gdje sam išao plavim svjetlima koja su treperila... mnogo. Veoma uzbudljivo! Dakle, dobra vijest je da sam dobro. Samo radim ono što mi se kaže, što je, u suštini, ništa. Kažnjen sam, ne smijem da izlazim – pa, ne smijem ni da vozim, ne smijem ući u avion, nije dozvoljeno da povećam broj otkucaja srca... - naveo je May.

 

Podsjetimo, May je danas astrofizičar i univerzitetski profesor sa svjetskim ugledom, a također je i veliki borac za prava životinja.

 

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook