Obračuni sve češći

Novi sukobi u Mostaru: Sa palicama u rukama napali maloljetnike, bježali od policije pa - sletjeli sa ceste

Hronika04.09.24, 09:32h

Novi sukobi u Mostaru: Sa palicama u rukama napali maloljetnike, bježali od policije pa - sletjeli sa ceste
Prema navodima iz prijave, nasilnici su se sa palicama u rukama dovezli sa vozilom Golf. Nakon neuspješnog napada, oni su se udaljili u nepoznatom pravcu

 

 

Prava jurnjava mostarskim ulicama odigrala se rano jutros, nakon čega su lisive na ruke stavljene petorici nasilnika.

 

Kako je saoćeno iz Ministarstva unutrašnjih polova Hercegovaćko-neretvanskog kantona (MUP HNK), radi se o M. H. (25), M. E. (14), A. J. (18), T. B. (19) i K. B. (17).

 

Sve je počelo rano jutros u 6.30 sati, kada se pripadnicima Policijske stanice (PS) Mostar Sjever obratio M. T. (59) iz naselja Potoci i prijavio da su protekle noći njegovog maloljetnog sina A. T. (16), koji se nalazio u društvo sa još svoja dva prijatelja, također maloljetnika - A. B. (17) i D. G. (13), pokušale napasti nepoznate muške osobe.

 

Prema navodima iz prijave, nasilnici su se sa palicama u rukama dovezli sa vozilom Golf. Nakon neuspješnog napada, oni su se udaljili u nepoznatom pravcu. 

 

Operativnim radom na terenu policajci su pronašli vozilo koje je, u pokušaju da pobjegne policajcima, izgubilo kontrolu, sletilo sa puta i udarilo u zid. 

 

U vozilu su se nalazili M. H. M. E., A. J., T. B. i K. B. 

 

- Uz osumnjičene pronađena je i teleskopska palica i maskirne potkape. Preduzete su sve potrebne mjere i radnje, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook