OBAVIJEST ZA GRAĐANE

Dok voda šiklja po ulicama Sarajeva, iz VIK-a najavljuju nove obustave: Evo ko danas ostaje suhih slavina...

Hronika03.09.24, 10:28h

Dok voda šiklja po ulicama Sarajeva, iz VIK-a najavljuju nove obustave: Evo ko danas ostaje suhih slavina...
Normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se po okončanju radova u poslijepodnevnim satima

 

 


U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama kvarova u ulicama: Dr. Fetaha Bećirbegovića, Brdo džamija, Porodice Prašević, Franje Kluza, Zenik,Vidovci, Kakrinjski put, Zenički potok, Doljanska, Merhemića trg, Humska,Tešanjska Ruđera Boškovića, Kranjčevićeva, Husrefa Redžića i Grabovine - navodi se u obavijesti KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo za utorak, 3. septembar.


U sklopu realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne mreže koji se finansira sredstvima druge tranše EBRD kredita planirani su radovi u ulicama Višnjik i Ćemerlina. Zbog ovih radova do prekida u vodosnabdijevanju može doći u navedenim ulicama.


Normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.


Za sve informacije možete se obratiti našem Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435 - saopćeno je iz VIK-a.

 

Podsjećamo, dok traju konstantne redukcije vode, dešavaju se apsurdne stvari... Jutros je na raskrsnici ulica Halida Kajtaza i Kranjčevićeve, odnosno na raskrsnici kod Željeničke stanice, građane dočekala slika "poplavljene" ceste. Na snimku je jasno vidljivo da voda šiklja, što vrlo jasno pokazuje da je došlo do pucanja neke od cijevi u ovom dijelu grada, o čemu više možete pogledati ovdje.  

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook