JOŠ ĆE SE PRIČEKATI

Traje bitka za novi UO RTV Federacije BiH: Odgođeni intervjui sa kandidatima, evo šta je razlog...

Mediji02.09.24, 19:39h

Traje bitka za novi UO RTV Federacije BiH: Odgođeni intervjui sa kandidatima, evo šta je razlog...
Podsjećamo, konkurs za Upravni odbor Federalne televizije zatvoren je krajem jula, a prema dostupnim informacijama, stiglo je ukupno 17 prijava, no šest je odmah odbačeno te je 11 ostalo

 

 


Intervjui sa kandidatima za Upravni odbor RTV Federacije BiH, koji su trebali biti održani sutra, odgađaju se zbog nedostatka kvoruma.


Obavijestio je o tome kandidate i članove Komisije predsjednik Zajedničke radne grupe Komisije za izbor i imenovanje Rasim Smajlović


Smajlović je ovu informaciju potvrdio za FTV.


Podsjećamo, konkurs za Upravni odbor Federalne televizije zatvoren je krajem jula, a prema dostupnim informacijama, stiglo je ukupno 17 prijava, no šest je odmah odbačeno te je 11 ostalo.


Prijavili su se: Mirsad Ćatić, Vahid Duraković, Danijela Gogić, Adnan Huskić, Irina Kolak Mandić, Edin Kotlo, Zoran Krešić, Željka Marković Sekulić, Medina Mujić, Izudin Šehović i Lejla Tikveša.

 
Tada je član parlamentarne komisije Rasim Smajlović potvrdio da će intervjui sa ovim kandidatima biti obavljeni početkom septembra, a da će nakon toga biti izabrana četiri kandidata za četiri mjesta u Upravnom odboru. No, kako sada stvari stoje, na to će se još pričekati.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook