BIT ĆE PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI

Načelnik Kaknja u šoku: 'Neshvatljivo je šta im se desilo, Spahić je mnogo puta vozio tim terenom, dobro ga je znao'

Hronika02.09.24, 19:06h

Načelnik Kaknja u šoku: 'Neshvatljivo je šta im se desilo, Spahić je mnogo puta vozio tim terenom, dobro ga je znao'
Oni gore dolaze, imaju svoje vikendice. Nije bio neko ko ne zna šta se dešava i mislim da je on tim putem dosad prošao 50 do 100 puta. Vidio sam vozilo nakon nesreće. Udarilo je od neki kamen, visočiji je džip bio i vjerovatno se uslijed tog udarca prevrnuo. Za ostale ne znam, ali on je jako dobro poznavao taj teren - ispričao je načelnik Kaknja

 

 


Nakon što su četiri osobe poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se desila na Lipničkom brdu koje se nalazi između Vareša i Kaknja, kada su automobilom sletjeli u provaliju duboku 300 metara, načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević, duboko potresen ovom viješću. za N1 je otkrio pojedine detalje, ali i identitet dvojice stradalih.


Bajtarević je kazao da su među četiri stradale osobe i uspješan biznismen Bakir Spahić, vlasnik kompanije Delta Petrol te njegov brat. S njima su u automobilu bila još dvojica prijatelja čiji identitet još nije poznat.


Kako kaže načelnik Kaknja, jedan veseo dan s polaskom školaraca u školu pretvorio se u najtužniji.


- Izgubili smo četiri čestita naša sugrađanina od kojih je jedan uspješan biznismen, vlasnik kompanije Delta Petrol. Četiri prijatelja koji su bili uzorni građani naše lokalne zajednice, svima pomagali i bili na raspolaganju - rekao je Bajtarević.


Nije još tačno utvrđeno kada se desila nesreća, ali se, prema još nezvaničnim informacijama, pretpostavlja da je bilo u večernjim satima kada je put bio poprilično nepregledan.


- Nažalost, desilo se vjerovatno nešto tokom večeri u šumskom području i to na mjestu koje važi za najviši vrh na području općine Kakanj. To se desilo ispod Lipničkog brda na nekih 1.300 – 1.350 metara nadmorske visine. Vjerovatno su vozili nepristupačnim putem. Ne znamo šta se desilo, ali očekujemo da će to istražiti istražioci koji su već ogradili ovo područje i ne dozvoljavaju drugima da dođu. Vjerujem da našem Bakiru nije prvi put da prolazi tim putevima, ali je zaista neprihvatljivo i neshvatljivo šta im se desilo jučer tokom dana ili navečer - istakao je načelnik Kaknja.


Spahić ne samo da jednom nije prošao tim putem, već je tim dijelom, kako priča Bajtarević, u proteklih tri-četiri godine vozio ili šetao najmanje 50 do 100 puta.


- Oni gore dolaze, imaju svoje vikendice. Nije bio neko ko ne zna šta se dešava i mislim da je on tim putem dosad prošao 50 do 100 puta. Vidio sam vozilo nakon nesreće. Udarilo je od neki kamen, visočiji je džip bio i vjerovatno se uslijed tog udarca prevrnuo. Za ostale ne znam, ali on je jako dobro poznavao taj teren - ispričao je za N1.


Dodao je i to da je Spahić dobro upoznat satim terenom jer je bio i predsjednik Lovačkog društva “Srndać” iz Kaknja.


- I on je svaki vikend na terenu, obilazi sa prijateljima ta područja - dodao je.


Bit će proglašen i Dan žalosti na području Općine Kakanj.


- Kakanj će imati svoj dan žalosti. Naravno, mi ćemo ga proglasiti. Sačekat ćemo da svoj posao završe istražitelji, kada se utvrde sve okolnosti i identiteti, i onda ćemo proglasiti i Dan žalost. To je jedino i najmanje što mi možemo uraditi i, naravno, biti uz porodice, njihove prijatelje i rodbinu u ovim teškim trenucima - poručio je na kraju razgovora Bajtarević.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook