ČOVJEK KOJI SE NIJE BOJAO RIZIKA

Ko je bio biznismen Bakir Spahić, koji je zajedno sa bratom i još dvije osobe poginuo u nesreći kod Kaknja?

Biznis Klub02.09.24, 18:26h

Ko je bio biznismen Bakir Spahić, koji je zajedno sa bratom i još dvije osobe poginuo u nesreći kod Kaknja?
Svi su i tada željeli u Termoelektranu, a on je izlazio iz nje. Bio je to ogroman rizik

 

 

U mjestu Lipničko brdo između Kaknja i Vareša stradale su četiri osobe, a među njima je i vlasnik kompanije "Delta Petrol" Bakir Spahić, kao i njegov brat.


Bakir Spahić bio je poznati biznismen, vlasnik i osnivač kompanije "Delta Petrol". Rođen je 15. novembra 1956. godine na Hrasnu, Kakanj. 


Bio je oženjen, supruga Mubera, troje djece i troje unučadi. Djeca: Amila i Aida, Ahmed. Kćerka Amila i supruga rade u firmi za koju je Spahić govorio da je porodična, budući da u njoj radi i zet koji vodi servis, a i sin je takođe aktivan u firmi.


Prije osnivanja firme Bakir Spahić je radio u Termoelektrani Kakanj. Imao je nepunih 40 godina i, kako je sam govorio, mislio je da je vrijeme da nešto više pruži sebi i svojoj porodici. 


Svi su i tada željeli u Termoelektranu, a on je izlazio iz nje. Bio je to ogroman rizik. 


Kao osobe koje su ga navele na ovaj posao, a i pomogle mu, navodio je Amira Imamovića i Envera Šabanovića, koji mu je u to vrijeme naglašavao da se upušta u velike stvari. 


Bakir Spahić volio je prirodu i druženje, bio je lovac, ali kako je govorio, nikada ništa nije ulovio, jer mu je priroda prvenstveno druženje i način relaksacije od svakodnevnih obaveza. 


Priču o "Delta Petrolu" Bakir Spahić svojevremeno je ispričao za portal Kakanjlive - kako je nastajala, kako se razvijala i kuda ide..., a danas je možete pročitati ovdje.  

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook