prevršili su mjeru

Restoran našao novi trik kojim pljačka goste, brane se: Sve piše na jelovniku

Biznis Klub01.09.24, 15:57h

Restoran našao novi trik kojim pljačka goste, brane se: Sve piše na jelovniku
No, nisu svi komentari bili negativni. Nekolicina korisnika stala je u obranu restorana, ističući da je potrebno pažljivo čitati jelovnik

 

 

Nedavno je jedan posjetitelj restorana u Koruškoj u Austriji doživio neugodno iznenađenje kada je nakon večere pregledao svoj račun. Osim uobičajenih stavki, na računu je bila i neobična naknada – dodatni tanjur, koji je naplaćen čak osam eura. Gost je odlučio podijeliti svoje iznenađenje s pratiteljima na društvenim mrežama, objavivši fotografiju računa i sarkastično upitavši: “Možete li pronaći pogrešku na slici?”, piše Fenix magazin.

 

Račun je uključivao nekoliko jela, među kojima su bili “Okto Bao Bun”, “white splash”, “biftek tartar”, “hrskavi taco od lososa”, ali i neobična stavka pod nazivom “2nd person plate”. Ova posljednja stavka, koja označava dodatni tanjur, dodatno je naplaćena osam eura. Ukupni iznos računa iznosio je 119 eura, ali upravo je taj dodatni trošak najviše zasmetao gostu.

 

Objava na društvenim mrežama brzo je izazvala brojne komentare. Mnogi su se pitali otkada je naplata dodatnog tanjura postala uobičajena praksa u restoranima. “Plaćamo li sada i za zrak koji udišemo u restoranu?” sarkastično je komentirao jedan korisnik. Drugi su se našalili kako bi gost, s obzirom na cijenu, barem trebao ponijeti tanjur sa sobom kući.

 

No, nisu svi komentari bili negativni. Nekolicina korisnika stala je u obranu restorana, ističući da je potrebno pažljivo čitati jelovnik. “Na jelovniku jasno piše da se dodatni tanjur naplaćuje osam eura ako gosti planiraju dijeliti jelo,” napomenuo je jedan komentator, sugerirajući da gost nije pažljivo proučio ponudu prije narudžbe.

 

 

S obzirom na burne reakcije, pojedini restorani su objasnili razloge uvođenja ove naknade. Prema njihovim riječima, dodatna naplata tanjura uvedena je kako bi se pokrili troškovi dodatne usluge i posuđa u slučajevima kada gosti dijele jelo. “Dijeljenje jela povećava potrebu za dodatnim posuđem i radom našeg osoblja,” stoji u priopćenju jednog restorana. Također su istaknuli da je ova politika jasno navedena na jelovniku i da gosti unaprijed znaju za ovu naknadu.

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook