NIŠTA NIJE SLUTIO

Penzioner se mjesecima dopisivao sa 'Brazilkom', a onda mu je stigao poziv iz banke...

Hronika01.09.24, 10:15h

Penzioner se mjesecima dopisivao sa 'Brazilkom', a onda mu je stigao poziv iz banke...
Informirajući se putem Interneta 72-godišnjak je pokušao pronaći pomoć oko problema s dostavom paketa te je pronašao oglas

 

 

 

Uspješne internet prevare sve su češće, a mete su, kao što i posljednji slučaj iz Hrvatske pokazuje, vrlo često i penzioneri.


Naime, obavljeno je kriminalističko istraživanje zbog računalne prijevare 72-godišnjaka s područja virovitičko – podravske županije u Hrvatskoj, a nakon što je ostao bez više hiljada eura.


“Tijekom nekoliko proteklih mjeseci ovaj se umirovljenik se putem Facebooka dopisivao s osobom za koju je smatrao da je državljanka Brazila koja radi kao vojnik. Zamolila ga je da joj dostavi svoje osobne podatke, što je on i učinio, kako bi mu mogla poslati paket. Nakon nekog vremena kontaktirala ga je osoba koja mu se predstavila kao djelatnik carine i uvjerila ga da postoji problem s njegovim paketom koji je u procesu dostave. Kako bi mu dostavili paket, 72-godišnjak je u nekoliko navrata na dostavljeni broj računa uplatio više tisuća eura”, navode iz Policijske uprave virovitičko – podravske.


Informirajući se putem Interneta 72-godišnjak je pokušao pronaći pomoć oko problema s dostavom paketa te je pronašao oglas „Pomažemo osobama koje su prevarili brokeri“. Na spomenutoj stranici je upisao osobne podatke i kroz neko vrijeme zaprimio poziv od nepoznate osobe koja ga je uvjerila da instalira aplikaciju pomoću koje će ona preko njegovog mobitela njemu pomoći.


Daljnji gubici zaustavljeni su pozivom bankara u kojem je obaviješten da se njegov račun koristi za sumnjive transakcije, prenosi Podravski.hr.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook