FOTO/ OBERĆANO - URAĐENO

Sarajevo bogatije za novo sportsko igralište: U sklopu MZ Medrese najmlađi dobili mjesto za igru i razonodu

Sport31.08.24, 15:24h

Sarajevo bogatije za novo sportsko igralište: U sklopu MZ Medrese najmlađi dobili mjesto za igru i razonodu
Projekt potpune rekonstrukcije tog igrališta, vrijednosti od 150.000 KM, zajedno su realizovali Općina Stari Grad i Gradska uprava Grada Sarajeva

 

 

 

Općina Stari Grad od danas je bogatija za još jedno, novo, dječije sportsko igralište. Zahvaljujući saradnji Općine Stari Grad i Gradske uprave Grada Sarajeva najmlađi stanovnici Ulice Safvet-bega Bašagića, ali i svi posjetitelji tog poznatog lokaliteta u blizini prostorija Mjesne zajednice Medrese, imat će mjesto za igru i razonodu.


Projekt potpune rekonstrukcije tog igrališta, vrijednosti od 150.000 KM, zajedno su realizovali Općina Stari Grad i Gradska uprava Grada Sarajeva. Općinski načelnik Irfan Čengić pohvalio je na svečanosti otvorenja saradnju i zahvalio Gradskoj upravi predvođenoj gradonačelnicom Benjaminom Karić.


- Ovo je jedno od prvih obećanja koje smo dali, na početku mandata. Iako nas je dočekao haos na sportskim igralištima u Starom Gradu, uspjeli smo zajedno sa KJKP Park rekonstruisati nekoliko igrališta te dati financijska sredstva osnovnim školama 'Saburina' i 'Hamdija Kreševljaković' da u potpunosti obnove školska igrališta. Spremili smo i projekte za sportsko-rekreacijske centre na Darivi i Kasarni "Mustafa Hajrulahović-Talijan", za to čekamo odobrenja - poručio je načelnik Čengić.

 

irfan-cengic-igraliste-mz-medrese


Inicijativa za realizaciju tog značajnog projekta potekla je od općinskog i gradskog vijećnika Vedada Deljkovića. On je, u obraćanju, zahvalio gradonačelnici koja je prepoznala značaj tog projekta i uložila sredstva i načelniku koji je krenuo u realizaciju odmah po preuzimanju mandata.


- Ovo igralište ulaganje je u našu budućnost, naše najmlađe. Važno je da im omogućimo sigurno i kvalitetno mjesto za igru i razvoj - naglasio je Deljković.


Gradonačelnica Karić poželjela je sreću svima koji će koristiti sadržaje, danas otvorene. Osim načelniku i vijećniku Deljkoviću, zahvalila je svima koji su doprinijeli realizaciji tog projekta.


Općina Stari Grad i Grad Sarajevo pripremili su za tu priliku poseban zabavno-sportski program, uz prisustvo velikog broja mališana. Čast da prvi zaigraju na novom terenu danas su imali mladi košarkaši iz Košarkaškog kluba BBY Stari Grad, pridružili su im se i prvotimci KK Bosna Meridianbet, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo, prenosi agencija Fena. 


Gradonačelnica Karić oglasila se i na društvenim mrežama te, između ostaloga, poručila: 


- Dječiji smijeh, igra, radost i najljepše uspomene ovjekovječit će projekat na koji se predugo čekalo!
U skopu igrališta, osposobljen je popratni mobilijar sa svim rekvizitima uz gumenu podlogu i zaštitnu opremu.


Od danas je za naše mališane dostupan i poseban sportski teren za fudbal i basket uz uređen park sa zelenilom, klupama, spravama za vježbanje i novom rasvjetom!


Hvala uvaženom načelniku Irfanu Čengiću i vijećniku Vedadu Deljkoviću na timskom radu.


Dokazali smo da je saradnja lokalnih vlasti od izuzetnog značaja za sve generacije Sarajki i Sarajlija, a posebno našu mladost!

 

 

(FENA/DEPO PORTAL/ad

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook