Hrvatski predsjednik

Milanović 'bocnuo' Vučića i Srbiju: 'Naoružavaju se za sedmicu fiktivnog rata...'

Front30.08.24, 12:57h

Milanović 'bocnuo' Vučića i Srbiju: 'Naoružavaju se za sedmicu fiktivnog rata...'
Hrvatska je krajem 2021. kupila dvanaest rabljenih Rafalea za 1,13 milijardi eura. Prvih šest stiglo je krajem travnja ove godine, a ostali se očekuju početkom 2025

 

 

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u petak da je Srbija više nego duplo nerazvijenija od Hrvatske i da se naoružava "za tjedan dana fiktivnog rata", komentirajući odluku Srbije o kupnji 12 novih francuskih borbenih zrakoplova Rafalea. 

 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u dvodnevnom je posjetu Srbiji na poziv srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, a u sklopu njegovo posjeta u četvrtak je potpisan ugovor o kupnji 12 novih borbenih zrakoplova Rafale vrijednih 2,7 milijardi eura. 

 

- Vučiću prolazi svašta, ali to je njihova stvar. To se mene i nas ne tiče - rekao je Milanović.

 

- Međutim, kad gledate gdje je Srbija bila devedesete godine, koji je njezin potencijal bio, razine industrijalizacije, obrazovanja, industrijske tradicije, oni su trebali biti razvijeniji od Rumunjske. Danas su duplo nerazvijeniji i više nego duplo od Hrvatske", rekao je Milanović novinarima u petak u Požegi nakon svečane prisege 43. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

 

To je činjenica, to su brojke. Sve drugo je parada. Kao i ovo s Rafaleima koje će Srbija kupiti na kraju, kao što kupuje i francuske protuzračne sustave, kao i prvorazredne kineske i ruske taktičke, možda najbolje na svijetu. Mi nemamo ništa od toga. Dakle, imate vlast u Srbiji koja se naoružava, ali naoružava se ustvari za tjedan dana nekog fiktivnog rata koji nikad neće izbiti - smatra hrvatski predsjednik. 

 

- A Hrvatska se naoružava jednako tako za manje od tjedan dana - dodao je. 

 

Hrvatska je krajem 2021. kupila dvanaest rabljenih Rafalea za 1,13 milijardi eura. Prvih šest stiglo je krajem travnja ove godine, a ostali se očekuju početkom 2025, podsjeća Hina.

 

(FENA/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook