Prozvao gradonačelnicu

Aca Lukas provocira zbog podrške Severini: Nudi da bez honorara pjeva za Novu godinu u Sarajevu

Showbizz28.08.24, 16:26h

Aca Lukas provocira zbog podrške Severini: Nudi da bez honorara pjeva za Novu godinu u Sarajevu
Vuksanović je podijelio isječak vijesti da će Grad za organizaciju dočeka Nove godine izdvojiti 800.000 KM te se ponudio da nastupa bez naknade

 

 

 

Srbijanski folker Aleksandar Vuksanović oglasio se na Instagramu te ponudio da pjeva bez honorara za Novu godinu u Sarajevu uz poruku da nema smisla da se izdvaja 800.000 KM, a sve nakon što je Benjamina Karić pružila podršku Severini.

Vuksanović je podijelio isječak vijesti da će Grad za organizaciju dočeka Nove godine izdvojiti 800.000 KM te se ponudio da nastupa bez naknade.

 

- Volim Srbiju! Volim Beograd! Volim BiH! Volim Sarajevo! Volim Hrvatsku! Volim Zagreb! Želim da moje kolege i koleginice ne pljačkaju budžetske pare jer je to novac svih građana! Pjevat ću u Sarajevu za Novu godinu bez honorara jer nema smisla da nekoga plaćaju 800.000 KM - poručio je pjevač.

 

scs-lukas-objava

Lukas se obratio i gradonačelnici Sarajeva.

 

– Očigledno je da gradonačelnica Sarajeva više voli da potroši 800.000 KM nego da ima program bez marke za Novu godinu. Žao mi je što od drveta ne vidi šumu – poručio je Lukas.

aca-lukas-objava-1

 

Odmah nakon Lukasa, oglasio se i njegov menadžer Saša Mirković i potvrdio njegove riječi.

– Iako imamo zakazanu Novu godinu, spremni smo je otkazati i da Aca Lukas i Folk House bend nastupaju u Sarajevu i to bez honorara. Danas smo se to dogovorili, ako Sarajevo to želi. Znači zabava cijelu noć, a Sarajevo za to neće platiti ni marku! Želimo uz to donirati JU Pazarić kao što smo to već napravili. Pozivam Grad Sarajevo da planirani novac potroši na nešto korisnije građanima, a mi ćemo ih u novogodišnjoj noći zabavljati besplatno – napisao je Mirković.

 

sasa-mirkovic-objava

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook