Sve službe upućene na teren

Oglasili se iz OSBiH o padu helikoptera i pojasnili detalje nesreće: Bio angažiran na generalnoj probi za planiranu vježbu

Hronika28.08.24, 12:29h

Oglasili se iz OSBiH o padu helikoptera i pojasnili detalje nesreće: Bio angažiran na generalnoj probi za planiranu vježbu
Četveročlana posada u sastavu pilot, kopilot, tehničar-letač i specijalist službe traganja i spašavanja, nije životno ugrožena i nalazi se na preventivnom liječničkom prijemu u hitnoj pomoći u Konjicu

 

 

Danas se u Jablaničko jezero srušio helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.


U trenutku nesreće u helikopteru su se nalazila četiri člana posade, a prema prvim informacijama, jedna osoba je povrijeđena i, srećom, nije životno ugrožena.


O nesreći su se oglasili iz Oružanih snaga BiH te navode da se uzrok pada istražuje i da će javnost o svemu detaljnije biti obaviještena po končanju istrage.


- Helikoper Oružanih snaga Bosne i Hercegovine tipa UH-1H iz sastava Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane danas, 30. kolovoza 2024. godine, u 11 sati, pao je u Jablaničko jezero.


Četveročlana posada u sastavu pilot, kopilot, tehničar-letač i specijalist službe traganja i spašavanja, nije životno ugrožena i nalazi se na preventivnom liječničkom prijemu u hitnoj pomoći u Konjicu.


Helikopter je bio angažiran na generalnoj probi za planiranu vježbu s civilnom zaštitom Općine Konjic, koja se trebala održati u četvrtak.


Sve nadležne službe su odmah upućene na teren, radi utvrđivanja okolnosti pada helikoptera.


Ministar obrane BiH Zukan Helez odmah se uputio na mjesto pada. Javnost će biti više informirana po okončanju istražnih radnji - navodi se u saopćenju OSBiH.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook