STIGAO SLUŽBENIM VOZILOM

Nema leta za Vulina: BiH opet nije dozvolila prelet kako bi posjetio Srbe na Palama, pozvan na slavu - Veliku Gospojinu

Front28.08.24, 10:58h

Nema leta za Vulina: BiH opet nije dozvolila prelet kako bi posjetio Srbe na Palama, pozvan na slavu - Veliku Gospojinu
Potpredsjednik Vulin je na poziv Srba sa Pala, između ostaloga, trebalo da kao kum slave prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave Velike Gospojine

 

 

 

Potpredsjedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vulinu vlasti u Bosni i Hercegovini ponovo nisu dale dozvolu za prelet kako bi danas posjetio Srbe na Palama i sa njima obilježio slavu ove opštine Veliku Gospojinu, navodi se u saopštenju potpredsjednika Vlade Srbije.


Potpredsjednik Vulin je na poziv Srba sa Pala trebalo da kao kum slave prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave Velike Gospojine, kao i da na Trgu Republike Srpske položi cvijeće u ime Srbije i pokloni se sjenima poginulih srpskih boraca koji su stradali tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata devedesetih godina.


- Iako su kabinet potpredsednika Vlade Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova i ambasada Srbije uredno i na vrijeme dostavili sve potrebne informacije i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posjete, vlasti u Federaciji svojim ćutanjem i neodgovaranjem nisu dale saglasnost za prelet. Od strane naše ambasade na vrijeme su ispoštovane sve procedure koje se u diplomatiji nalažu i uprkos tome vlasti u Federaciji nisu odgovorile na zahtjev - napominje se u saopštenju.


Ministarstvo inostranih poslova BiH, na čijem je čelu Elmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsjedniku vlade Aleksandru Vulinu, prenosi Danas.rs navode iz saopštenja. 


Kako je u međuvremeno objavljeno, Vulin je ipak stigao na Pale službenim automobilom, a dočekali su ga političari vladajućih stranaka, ali i i nekih opozicionih partija Republike Srpske.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook