NEKA CIFRE GOVORE ZA SEBE

Oglasio se ministar Magoda: Pogledajte kako je bilo nekad, a koliko Ministarstvo od 2023. godine izdvaja za NUB

Kultura27.08.24, 13:06h

Oglasio se ministar Magoda: Pogledajte kako je bilo nekad, a koliko Ministarstvo od 2023. godine izdvaja za NUB
Samo djelima želim pokazati ono što mnogi ne žele da vide. Iznosi neka govore za sebe i kako su se prije podržavale institucije kulture BIH, a kako je to sada - poručuje ministar Magoda

 

 

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda reagirao je na situaciju oko (ne)finasiranja i zatvaranja za javnost Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, te objavio iznose transfera prema NUB-u u zadnjih nekoliko godina, ilustrirajući situaciju prije njegovog dolaska na čelo ovog ministarstva i nakon toga, tj. od 2023. godine. 

 

- Obzirom da sam od samog početka odgovorno i predano bio na strani radnika i radničkih prava i svojim djelovanjem pokazao kroz rad Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo podršku vezanu za Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, javnosti i građanima želim da u kratkim crtama prezentiram kako je ministarstvo, na čijem sam čelu, od mog dolaska 2023. godine podržalo rad NUB-a…


2021. - 6.000.00 BAM (transfer prema NUB-u)
2022. - 11.000.00 BAM (transfer prema NUB-u)
2023. - 65.000.00 BAM (transfer prema NUB-u)
2024. - 356.500.00 BAM (transfer prema NUB-u)


Samo djelima želim pokazati ono što mnogi ne žele da vide. Iznosi neka govore za sebe i kako su se prije podržavale institucije kulture BIH, a kako je to sada.


Žao mi je što mnogi mediji zaboravljaju da imamo još pet institucija kulture BiH koje sam isključivo svojim radom i uz podršku kolega Davora Čičića i Samira Avdića osigurao kroz zakon o sufinansiranju institucija kulture BiH, jer inače bi i one bile u istoj situaciji kao NUB - napisao je Magoda.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook