Zaposleni zabrinuti za svoju bezbjednost

Incident u Hitnoj pomoći u bh. gradu: Pacijent nasrnuo na doktoricu i spremačicu

Hronika27.08.24, 09:25h

Incident u Hitnoj pomoći u bh. gradu: Pacijent nasrnuo na doktoricu i spremačicu
U saopćenju se navodi da je pacijent, koji je odbio terapiju u bolnici, u popodnevnim satima nasrnuo na zaposlene u Službi za hitnu medicinsku pomoć

 

 

Jedan pacijent jučer je fizički nasrnuo na zaposlene u trebinjskoj Hitnoj pomoći, te povrijedio doktoricu i spremačicu, saopćeno je Doma zdravlja Trebinje.

 

U saopćenju se navodi da je pacijent, koji je odbio terapiju u bolnici, u popodnevnim satima nasrnuo na zaposlene u Službi za hitnu medicinsku pomoć.

 

- Tom prilikom dvoje zaposlenih zadobili su lakše povrede. Povrede su zadobile doktorica i spremačica, a ostali zaposleni su pretrpjeli stres i trenutno su zabrinuti za svoju bezbjednost, navodi se u saopćenju.


Menadžment Doma zdravlja Trebinje osudio je napad na zaposlene u ovoj ustanovi, kao i svaki oblik nasilja.

 

U saopćenju se ističe da zaposleni u Službi hitne medicinske pomoći savjesno, profesionalno i besprijekorno obavljaju svoj posao i zadatke koji su im u opisu posla.

 

- Menadžment ustanove je iza svojih zaposlenih i preduzeće sve zakonom dozvoljene pravne radnje kako bi ovaj i svaki naredni pokušaj napada na naše zaposlene bio procesuiran i sankcionisan od nadležnih državnih institucija, zaključili su iz Doma zdravlja Trebinje.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook