Bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu

Lejla Fazlagić vratila se u BiH, advokatica Balijagić Džuho: Doći će sutra na ročište

Hronika25.08.24, 13:25h

Lejla Fazlagić vratila se u BiH, advokatica Balijagić Džuho: Doći će sutra na ročište
Fazlagić se na prošlom ročištu nije opravdano pojavila, jer je imala COVID-19

 

 

Lejla Fazlagić, bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, vratila se u Bosnu i Hercegovinu i prisustvovat će sutrašnjem ročištu pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, potvrdila je za Faktor njena advokatica Belma Balijagić Džuho.


Prije 12 dana održano je ročište o izjašnjenju o krivici na kojem se Fazlagić nije pojavila zbog bolesti.
 

“Fazlagić se na prošlom ročištu nije opravdano pojavila, jer je imala COVID-19. To je riješeno, njen izostanak bio je opravdan. Ona će sutra sigurno doći na ročište, zato i jeste u državi”, dodala je Balijagić Džuho za Faktor.
 

U novembru 2016. godine raspisana je potjernica protiv Lejle Fazlagić. Optužnica protiv nje podignuta je 2018. godine nakon što je ispitana u Rijeci.
 

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo tereti Lejlu Fazlagić-Pašić da je od 2009. do 2016. godine bila članica organizirane kriminalne grupe na čelu koje je bio optuženi Alija Delimustafić.
 

“U fingiranim sudskim postupcima koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić-Pašić, nekretnine sa umrlih knjižili su na članove grupe i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama. Počinjenjem spomenutih krivičnih djela kao organizirana grupa stekli su protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 10 miliona maraka”, saopćeno je tada iz Tužilaštva KS.
 

S obzirom na to da je bila nedostupna bh. pravosuđu, protiv Lejle Fazlagić je razdvojen predmet u odnosu na druge iz slučaja Pravda – odnosno Alija Delimustafić i drugi.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook