Čeka se odluka

Nakon hapšenja zbog prijetnji Nenadu Nešiću: Zatraženo pritvaranje Vladimira Stanimirovića

Hronika23.08.24, 17:54h

Nakon hapšenja zbog prijetnji Nenadu Nešiću: Zatraženo pritvaranje Vladimira Stanimirovića
Stanimirović se, kako je to ranije saopćilo Tužilaštvo BiH, tereti za prijetnje upućene ministru sigurnosti BiH i poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH

 

 

Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog za određivanje mjere pritvora za direktora Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija BiH Vladimira Stanimirovića (1986) iz Doboja, državljanina BiH i R Srbije, koji se sumnjiči za ugrožavanje sigurnosti.


Stanimirović se, kako je to ranije saopćilo Tužilaštvo BiH, tereti za prijetnje upućene ministru sigurnosti BiH i poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH. 


- Pritvor je predložen zbog bojazni da bi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati postupak uticajem na svjedoke. 


Stanimirovića su, podsjećamo, prije dva dana uhapsili pripadnici SIPA, a jučerašnje saopćenje Tužilaštva BiH kojim je to i potvrđeno, izazvalo je popriličnu pometnju jer nije navedeno da li se radi o Nenadu Nešiću, aktuelnom, ili (nekom) bivšem ministru sigurnosti.


Naknadno je iz Tužilaštva ipak potvrđeno da se Stanimirović tereti da je prijetio Nešiću, piše Oslobođenje.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook