tragedija u novom sadu

Potresna ispovijest komšija tragično nastradale porodice: Probali smo razbiti zid da ih izvučemo

Hronika23.08.24, 08:58h

Potresna ispovijest komšija tragično nastradale porodice: Probali smo razbiti zid da ih izvučemo
Sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na punjenje

 

 


U požaru koji je tokom noći izbio u Novom Sadu, stradala je cijela porodica - roditelji i četvoro djece uzrasta od sedam do dvije godine. Kako za Telegraf.rs  pričaju skrhane komšije, nakon što je plamen primjećen svi su pojurili da pomognu, pa su čak pokušali da razbiju i zid.

 

Naime, kuća u kojoj je buknuo plamen imala je samo jedan prozor, ali taj prozor se naslanjao na zid groblja zbog čega ga nije bilo moguće otvoriti.


- Sve smo pokušali, lupali smo, uzeli smo alat i pokušali zid da razbijemo da bismo ih izvukli - pričaju u dahu komšije nesretne porodice pokazujući nam na rupu koju su uspjeli da probiju.

 

Slike sa mjestra tragedije zaista su i više nego potresne. Rupa koju su ljudi uspeli da probiju u nadi da će spasiti porodicu je vidna. Njihov trud, na žalost, nije uspeio da spasi živote.

 

Podsjetimo, u požaru koji je jutros oko 3 sata izbio na kući, u Ulici Đorđa Dere, stradalo je šest osoba, među kojima i četvoro djece, uzrasta od dvije do sedam godina.

 

Pretpostavlja se da je riječ o članovima porodice koja je živjela na toj adresi, D. A. (29), M. S.(23), E. A. (7), S. S. (5), D. A. (4) i L. A. (2).

 

Hitne slžbe su se brzo odazvale pozivu komšija, međutim porodici nije bilo spasa.

 

Sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na punjenje.

 

Istraga je u toku.

 

Fotografije pogledajte na linku.

 

(DEPO PORTAL/af;Foto:Telegraf.rs)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook