'Adriatique @ Eternal Flame' za kraj festivala

Sprema se spektakl ispred Vječne vatre, ministar Magoda najavio: 'Sarajevo će biti magično u zadnjoj noći SFF-a'

Zabava21.08.24, 14:24h

Sprema se spektakl ispred Vječne vatre, ministar Magoda najavio: 'Sarajevo će biti magično u zadnjoj noći SFF-a'
Organizatori naglašavaju da će u petak, 23. augusta, od 15 sati saobraćaj u Titovoj ulici biti obustavljen kako bi se provele sve sigurnosne provjere pred početak spektakla...

 

 

 
Spektakularan događaj Adriatique @ Eternal Flame očekuje posjetitelje u petak, 23. augusta, ispred Vječne vatre u Sarajevu, najavljeno je danas na press konferenciji organiziranoj povodom predstavljanja ovog muzičkog performansa. 


Na konferenciji su se obratili ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice KS Haris Fazlagić i direktor Garden of Dreams festivala Renad Čelik


Ministar Magoda istakao je važnost ovog događaja za promociju Sarajeva kao kulturnog centra regije. 


- Sarajevo je postalo kulturno-zabavni centar u regionu i to stalno pokazujemo. Mi smo prepoznali da moramo dati vjetar u leđa našoj omladini koja prezentira Sarajevo kao grad muzike i grad filma. Budimo ponosni što smo Bosanci i Hercegovci i što promoviramo našu državu na ovaj način. Napravit ćemo spektakl, imamo kontinuitet već od Solomuna, Artbata i sada Adriatique. Snove pretvaramo u stvarnost, Sarajevo će izgledati magično, i nema bolje promocije destinacije grada Sarajeva od ovog događaja. Ministarstvo je prepoznalo značaj rada ovih mladih ljudi, i nastavit će pružati podršku i u budućnosti. Zamislite ovu lokaciju u petak navečer, vrijeme će biti predivno,  kako ja volim reći, bit će “popis stanovništva”. Uživat ćemo i nećemo na ovome stati - poručio je ministar Magoda. 


Predsjednik Turističke zajednice KS Haris Fazlagić, najavio je spektakl s očekivanih 50 hiljada posjetilaca. 


- Očekuje nas veliki spektakl sa mnogo vizuelnih efekata. Ovaj događaj će biti snimljen i naknadno emitovan na You Tube kanalima organizatora i partnera, tako da očekujemo i desetine miliona pregleda u cijelom svijetu koji će dodatno unaprijediti sliku Sarajeva kao turističke destinacije - naveo je Fazlagić. 


Direktor Garden of Dreams festivala Renad Čelik izrazio je zahvalnost svim partnerima i najavio nezaboravno iskustvo za sve prisutne, potvrđujući da ovaj događaj već tradicionalno obilježava posljednju noć Sarajevo Film Festivala.

 
Na ovom spektaklu, pored svjetski poznatog DJ dua Adriatique, nastupit će i legende regionalne elektronske scene After Affair, Fedja Knajdl i po prvi put u Sarajevu, mlada DJ Saga koja dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. Najveći ples na otvorenom počinje u 18:00h u petak, 23. augusta, i traje do 02:00h u subotu. 24. augusta. Pripreme i postavka počinju već danas, a organizatori mole građane za razumijevanje i strpljenje, budući da će jedna traka Titove ulice danas i sutra periodično biti zatvorena kako bi se omogućio istovar opreme. 


Također, organizatori naglašavaju da će u petak, 23. augusta, od 15 sati saobraćaj u Titovoj ulici biti obustavljen kako bi se provele sve sigurnosne provjere pred početak spektakla.


Ovo nije samo još jedan događaj, ovo je spoj historije i moderne elektronske muzike, magija koja oživljava centar grada i pretvara ga u plesni podijum na otvorenom. Pripremite se za spektakl koji će biti upamćen kao jedan od najvažnijih trenutaka u sarajevskoj kulturnoj sceni i koji će još jednom potvrditi Sarajevo kao ključno odredište na mapi svjetskih kulturnih i zabavnih događaja - saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook