Obostrane simpatije

Trump bi u slučaju izborne pobjede ponudio mjesto Elonu Musku u novoj administraciji

Front20.08.24, 11:53h

Trump bi u slučaju izborne pobjede ponudio mjesto Elonu Musku u novoj administraciji
Trump je istaknuo da bi, ukoliko se vrati u Bijelu kuću, želio Musku ponuditi mjesto savjetnika ili člana kabineta šefa američke administracije, ako je biznismen voljan baviti se takvim aktivnostima

 

 

Američki biznismen Elon Musk bit će dobrodošao da postane dio američke administracije ukoliko republikanski predsjednički kandidat Donald Trump pobijedi na predsjedničkim izborima u novembru, izjavio je američki političar.

 

U intervjuu za Reuters, Trump je istaknuo da bi, ukoliko se vrati u Bijelu kuću, želio Musku ponuditi mjesto savjetnika ili člana kabineta šefa američke administracije, ako je biznismen voljan baviti se takvim aktivnostima.

 

Nakon pokušaja atentata na Trumpa u julu, Musk ga je javno podržao u kampanji. Republikanski kandidat kasnije je dao intervju Musku na platformi X, za koji je poduzetnik naveo da je pregledan više od milijardu puta.

 

Predsjednički izbori u SAD-u održat će se 5. novembra. Demokratsku stranku trebao je predstavljati Joe Biden, ali nakon njegovog neuspjelog nastupa u junskoj debati s Trumpom, sve su glasniji pozivi aktuelnom šefu države da odustane od borbe.

 

Demokratski predsjedednik 21. jula odlučio se povući iz utrke i podržati Kamalu Harris u kandidaturi za za vrhovnu dužnost u državi.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook