Dobit će počasno srce Sarajeva

Legendarna holivudska glumica Meg Ryan stigla u Sarajevo

Showbizz20.08.24, 08:17h

Legendarna holivudska glumica Meg Ryan stigla u Sarajevo
U Sarajevo je stigla kako bi, u znak priznanja za njen izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, primila priznanje Počasno Srce Sarajeva na 30. Sarajevo Film Festivalu

 

 

Slavna glumica Meg Ryan stigla je sinoć u Sarajevo. Ryan je oko 23 sata sletila na sarajevski aerodrom i zaputila se ka hotelu Swiss.
 

U Sarajevo je stigla kako bi, u znak priznanja za njen izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, primila priznanje Počasno Srce Sarajeva na 30. Sarajevo Film Festivalu.

 

Meg Ryan će također danas održati masterclass koji će moderirati nagrađivani bh. reditelj Danis Tanović, dobitnik Oscara za film „Ničija zemlja“.

 

Masterclass će biti posebna prilika za uvid u ključne aspekte karijere Meg Ryan i njen novi film „What Happens Later“, koji će također biti prikazan na Festivalu. Romantična komedija koju je Ryan režirala, napisala scenarij i u kojoj glumi zajedno s Davidom Duchovnyjem, „What Happens Later“ Bleecker Street Medije, njezino je drugo redateljsko djelo, nakon nezavisnog filma „Ithaca“ iz 2015. godine.

 

(DEPO PORTAL/dg/Foto:Screenshot)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook