FOTO & VIDEO/ Promocija novog albuma

Nikada jači Major žestokom svirkom zapalio sarajevsku publiku

Kultura19.08.24, 14:55h

- Osjećaj je fantastičan, budući da smo čekali 35 godina da snimimo ploču navodi za DEPO PORTAL Darko Jelisić, frontmen Majora

 

 

Kultni sarajevski bend Major održao je svoj, sada već tradicionalni, koncert u Sarajevu u okviru Sarajevo Film Festivala. Za razliku od prijašnjih koncerata, ovoga puta su promovirali svoj dugoočekivani novi album "Pogni glavu i uživaj", a svirali su i u malo proširenoj postavi.

 

Tekst, foto & video: Adnan UČAMBARLIĆ

 

 

Bend koji predvodi Aleksandar Samardžija, poznatiji kao Masa Mor, žestokom svirkom i starim i novim hitovima zapalio je brojne fanove. Svirali su do ranih jutarnjih sati.

 

 

- Osjećaj je fantastičan, budući da smo čekali 35 godina da snimimo ploču. Moramo prvo da sredimo svoja osjećanja. U utorak ćemo imati još jedan koncert u AG-u, pa će to, možda, biti malo smirenije - naveo je za DEPO PORTAL Darko Jelisić, frontmen Majora.

 

 

Grupa Major osnovana je 1986. godine, a svojim debi albumom "Son late zigi daj" napravili su veliki uspjeh. Njihovo djelovanje na muzičkoj sceni prekinuo je rat te drugi album "A pa pa" nikada nije ugledao svjetlo dana. Ipak, ove godine konačno su objavili svoj drugi album.

 

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook