VIDEO/ Kiša praćena ledom i jakim vjetrom

Objavljeno upozorenje: Veliko nevrijeme stiže u BiH! Evo kada će udariti najjače, a ove dijelove naše zemlje već je pogodilo...

Hronika18.08.24, 19:15h

Objavljeno upozorenje: Veliko nevrijeme stiže u BiH! Evo kada će udariti najjače, a ove dijelove naše zemlje već je pogodilo...
Nestabilno vrijeme će se nastaviti i tokom noći na ponedjeljak usljed početka djelovanja visinskog ciklona

 

 


Na stranici BH Meteo objavljen je poziv na oprez zbog lokalne pojave nevremena uz led, veću količinu kiše za kratko vrijeme i jak vjetar. Navodi se da u narednim satima slijedi izrazito nestabilno vrijeme širom sjeverne i sjeveroistočne Bosne uz lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom.


- Nestabilno vrijeme će se nastaviti i tokom noći na ponedjeljak usljed početka djelovanja visinskog ciklona koji će nam tokom ponedjeljka donijeti posvuda kišu i pljuskove sa grmljavinom uz lokalno nevrijeme. Tokom noći na ponedjeljak padavine se najprije očekuju na jugu i zapadu zemlje, a kasnije tokom ponedjeljka postepeno i u ostatku zemlje - objavljuje BH Meteo.


Nevrijeme već stiglo


Pojedine dijelove Bosne i Hercegovine u poslijepodnevnim satima pogodilo je jako olujno nevrijeme propraćeno velikom količinom kiše, jakim vjetrom i ledom. U trenutku nastajanja teksta, nevrijeme je tutnjalo oko Banovića i Kotor Varoši.


Nevrijeme je pogodilo i Tuzlanski kanton, a nakon kiše, uslijedio je jak vjetar te led koji je ostavio posljedice po poljoprivredne usjeve. Teška situacija zabilježena je u Banovićima gdje je uz jaku kišu i led, puhao jak vjetar koji je lomio grane stabala.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook