REAGIRANJE NAŠE STRANKE

Linč Ivane Marić zbog šaljivog komentara o pozivu reisa Kavazovića vjernicima da uče kišnu dovu...

Front18.08.24, 10:25h

Linč Ivane Marić zbog šaljivog komentara o pozivu reisa Kavazovića vjernicima da uče kišnu dovu...
Posebno osuđujemo političare koji su svojim stavovima doprinijeli atmosferi linča. Političari, ako već nemaju hrabrosti štititi slobodu govora, onda bi trebali o tome šutjeti, a nikako podgrijavati negativne tenzije prema bilo kome - navodi se u reagiranju Naše stranke

 

 

 

 

Oštro osuđujemo govor mržnje upućen Ivani Marić i hajku koja je protiv nje pokrenuta zbog statusa u kojem šaljivo komentira poziv reisu-l-uleme Huseina Kavazovića vjernicima da uče kišnu dovu - navodi se u reagiranju Naše stranke.


Posebno osuđujemo političare koji su svojim stavovima doprinijeli atmosferi linča. Političari, ako već nemaju hrabrosti štititi slobodu govora, onda bi trebali o tome šutjeti, a nikako podgrijavati negativne tenzije prema bilo kome.


Duboko smo svjesni da ironija iskazana prema bilo kojoj vjerskoj pojavi kod vjernika može izazvati negativna osjećanja, ali se borimo za društvo u kojem ta činjenica ne smije ni kod kog izazivati strah da svoj stav o vjeri iznosi javno čak i ako on nije po mjeri vjernika. Jednako kao što smo za potpuno otvoreno ispoljavanje vjere i vjerskih osjećanja - poručuju iz Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook