VIDEO/ NAKON OKRŠAJA U SELU HOTKOVO

Pojavili se prvi snimci sa mjesta gdje je likvidiran vehabija Senad Ramović Becan: Odbio da se preda, pucao na policiju...?!

Hronika18.08.24, 10:03h

Pojavili se prvi snimci sa mjesta gdje je likvidiran vehabija Senad Ramović Becan: Odbio da se preda, pucao na policiju...?!
Ime Senada Ramovića ponovo je postalo aktuelno poslije nedavnog terorističkog napada u Beogradu koji je samostrelom počinio vehabija Miloš Žujović, koji je po prelasku u islam uzeo ime Salahudin, kada je ispred izraelske ambasade strijelom u vrat teško ranio pripadnika srpske Žandarmerije Miloša Jevremovića

 

 

 

U pazarskom selu Hotkovo kasno sinoć u okršaju s policijom neutralisan je vehabija Senad Ramović Becan, poslije čega su jake policijske snage blokirale sve prilaze selu, pišu mediji u Srbiji. 


Sukob se dogodio u blizni divljeg prelaza kod administrativne linije sa KiM, na području Novog Pazara, a vehabija je, prema navodima tamošnjih medija, pucao na pripadnike SAJ tokom hapšenja. Pripadnici SAJ postupili su skladu sa zakonom o policiji i ovlašćenjima.


Brojne policijske ekipe blokirale su sinoć selo gdje je Ramović likvidiran, a u selo je ušla samo ekipa Hitne pomoći, koja je konstatovala smrt Ramovića.


Ramović je, kako piše Kurir, u selu Hotkovo imao vikendicu, ali je prilikom okršaja bio u tuđoj kući.

 


Inače, Senad Ramović zvani Becan je 2021. godine dao intervju za Happy televiziju. Zbog terorizma je bio osuđen na 13,5 godina zatvora i govorio je tada o terorističkim napadima u Beogradu i o čemu je pričao u zatvoru sa Miloradom Ulemekom Legijom.


Rekao je za Legiju da je on ratnik kojeg je država iskoristila.


- Naduvana je legenda o njemu, govorilo se da je dobar čovjek, uvijek na šalu tjera, trenira. Sada je spremniji od pola države. Pričali smo o svemu, piše knjige. Njegovi su me hapsili, rekli su mi da su njegovi... Problem je nastao 2006., kada je došlo do pucnjave u jednoj džamiji u Novom Pazaru. Nekoliko sati kasnije, na građane je opet pucano ispred te iste džamije. Tri osobe su ranjene, to su moja braća, prijatelji... Pucao je tjelohranitelj Islamske zajednice u Srbiji, a mi smo tada u javnosti lažno optuženi kao napadači i dobili smo po mjesec dana zatvora - govorio je tada Ramović.


Ime Senada Ramovića ponovo je postalo aktuelno poslije nedavnog terorističkog napada u Beogradu koji je samostrelom počinio vehabija Miloš Žujović, koji je po prelasku u islam uzeo ime Salahudin, kada je ispred izraelske ambasade strijelom u vrat teško ranio pripadnika srpske Žandarmerije Miloša Jevremovića, koji ga je potom neutralisao vatrenim oružjem.

 

Ramović je uhapšen i 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara. Tada je uhapšeno još 14 njegovih saradnika.

 

Teretili su se za planiranje ubistva rahmetli muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook