VIDEO/ nakon teške sparine

Crni oblaci donijeli oluju: Jako nevrijeme, praćeno kišom. vjetrom i ledom, stiglo u BiH

Hronika17.08.24, 17:20h

Crni oblaci donijeli oluju: Jako nevrijeme, praćeno kišom. vjetrom i ledom, stiglo u BiH
Oko 16 časova počela je da pada jaka kiša, a veoma brzo je počeo i led koji je vrlo vjerovatno ostavio posljedice po poljoprivredne usjeve

 

 


Olujno nevrijeme praćeno kišom, vjetrom i jakim ledom zahvatilo je danas Maslovare kod Kotor Varoša.


Naime, oko 16 časova počela je da pada jaka kiša, a veoma brzo je počeo i led koji je vrlo vjerovatno ostavio posljedice po poljoprivredne usjeve, prenose Nezavisne.

 


Podsjećamo, iz FHMZ-a je ranije najavljeno da će sutra u BiH biti sunčano i vruće uz umjeren porast oblačnost tokom dana. Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jače padavine, koje mogu biti praćeni gradom, u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U večernjim satma padavine u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu i sjeveru do 28, a dnevna od 32 do 38, lokalno do 40 stepeni.


U Sarajevu će biti sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne je moguć lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 19, a dnevna oko 36 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 
U periodu od 22. do 26. augusta preovladavat će pretežno sunčano, ali nestabilno vrijeme, s mogućnošću kratkotrajnih padavina svakodnevno. Jutarnje temperature u Bosni će se kretati između 15°C i 20°C, a u Hercegovini do 23°C. Najviše dnevne temperature bit će od 27°C do 33°C, dok će na jugu zemlje dosezati do 36°C.

 


(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook