Borenović bez dlake na jeziku

Iz RS-a priznaju: 'Finansijska stabilnost RS nikada nije bila ugroženija, još da odu u prodavnicu Lego kockica...'

Front16.08.24, 09:46h

Iz RS-a priznaju: 'Finansijska stabilnost RS nikada nije bila ugroženija, još da odu u prodavnicu Lego kockica...'
Predsjednik Republike Srpske pohvalio se objavom na mreži X da je "u Istanbulu finalizirao razgovore u vezi s izgradnjom dionice autoputa i brze ceste Beograd - Sarajevo"

 

 

Intervju s Branislavom Borenovićem, predsjednikom Partije demokratskog progresa (PDP), Raport je počeo aktuelnom polemikom s Miloradom Dodikom.

 

Predsjednik Republike Srpske pohvalio se objavom na mreži X da je "u Istanbulu finalizirao razgovore u vezi s izgradnjom dionice autoputa i brze ceste Beograd - Sarajevo".

 

Lider opozicionog PDP-a potom se zapitao "ko još sam sa sobom i svojima dogovara izgradnju čak 130 kilometara autoputa u kafiću na Bosforu?!"

 

- Još da odu u prodavnicu Lego kockica da uslikaju taj 'autoput - objavio je Borenović, a Dodik mu uzvratio rečenicom:

 

- Kada bude vrijeme, bit ćeš i ti upoznat, a sada, Borenoviću, stani u red - rekao je.

 

- Tragikomičan pokušaj da bude duhovit ili šta god da je ono bilo. A zapravo je bježanje od logičnog pitanja - ko uopće ozbiljan objavljuje sliku sa samim sobom i svojim ljudima iz kafića na Bosforu zvanično objavljujući navodno dogovorenu gradnju 130 kilometara autoputa, kao da se radi o napolitankama. Ismijavanje i ruganje javnosti - poručuje Borenović u izjavi za Raport.

 

Generalno, šta mislite o takvom načinu dogovaranja važnih poslova i projekata?

 

- Ma dajte molim vas, ajmo biti ozbiljni.

 

Dodik pijucka piće sa svojim savjetnikom, svojim odbornikom iz Banje Luke, svojim konzulom i nekim nepoznatim čovjekom i saopćava dogovor izgradnje 130 kilometara autoputa, pa to je smiješno. Niti se zna sa kim, kojom firmom, ni ko finansira, ni gdje se nalazi i sve to bombastično najavljuju režimski mediji - rekao je.

 

Ostatak teksta pročitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook