Burno

Sukob stranaka u RS-u: Ko je loš Srbin jer preporučuje vodu u Sarajevu?

Front16.08.24, 08:06h

Sukob stranaka u RS-u: Ko je loš Srbin jer preporučuje vodu u Sarajevu?
Predstavnici SNSD-a istakli su da preduzeće na čijem se čelu nalazi Kojić ima 1,3 miliona maraka potraživanja

 

 

Sukob između SNSD-a i DEMOS-a se nastavlja i to na Palama i u Zvorniku. Nakon političke smjene bivšeg direktora paljanskog Vodovoda i kanalizacije Dejana Kojića, koji je kadar DEMOS-a, predstavnici opštinske vlasti predvođene SNSD-om iznijeli su niz optužbi na njegov račun koje je on odbacio, piše Oslobođenje.

 

Predstavnici SNSD-a istakli su da preduzeće na čijem se čelu nalazi Kojić ima 1,3 miliona maraka potraživanja. Kojić kaže da je to tačno i dodaje da je taj minus daleko manji u odnosu na 2017. godinu, kada je on došao na čelo Vodovoda i kanalizacije. Od tada je smanjio potraživanja za više od pola miliona maraka.

 

- Naveli su da sam primao veliki broj radnika. U zapisniku iz 2017. godine stoji da preduzeće ima ukupno zaposlena 102 radnika, a u zapisniku koji je objavljen prije tri dana jasno se vidi da je u radnom odnosu sada 101 radnik. Za vrijeme mandata sam vratio naslijeđene dugove ovog preduzeća - više od 250.000 KM Vodama Srpske i kredit Svjetske banke u iznosu većem od 780.000 KM, rekao je Kojić za Oslobođenje.

 

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek (SNSD) kazao je da je Kojić “loš Srbin, jer isporučuje iz paljanskog Vodovoda vodu za Sarajevo po nižoj cijeni od one za stanovnike Pala”. Kojić odgovara da je ugovor sa Sarajevom potpisan 1996. godine.

 

- Najveću količinu vode kupuje vodovodno preduzeće iz Sarajeva, milion i po kubika godišnje. Imaju nižu cijenu, isto kao i Istočno Sarajevo. Mi smo i Olimpijskom centru dali nižu cijenu. Bila je jedno vrijeme 25 feninga, a ta isporuka vode mnogo nas skuplje košta nego što za Sarajevo isporučujemo. Elek ne bi trebao stavljati pod upitnik moje srpstvo. On je uništio više firmi i nema prava da tako govori, kazao je Kojić.

 

Gradski odbor DEMOS-a u Zvorniku više nije dio skupštinske većine, niti koalicione vlasti na nivou grada Zvornika. Kap koja je prelila čašu bila je smjena Radivoja Aćimovića, direktora Doma zdravlja Zvornik, koji dolazi iz DEMOS-a. Prije toga, određeni članovi DEMOS-a prešli su u redove SNSD-a, što je izazvalo nezadovoljstvo među dojučerašnjim partnerima.

 

Trzavice na relaciji SNSD - DEMOS traju već duže vrijeme, a sve je kulminiralo nakon što je DEMOS na Palama izašao sa imenom svog kandidata za načelnika te opštine na predstojećim izborima. Ubrzo nakon toga izbačeni su iz skupštinske većine koju predvodi SNSD u tom gradu, te je uslijedila sječa kadrova ove stranke u toj opštini, a potom i drugim opštinama i gradovima u Srpskoj. Uz to, došlo je i do paljevine automobila.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook