SJEĆATE LI JE SE

Teško je povjerovati da je ova bh. ljepotica rođena kao muškarac: Bila je jedan od najtraženijih modela, a evo gdje je danas

ŽENA iN15.08.24, 11:28h

Teško je povjerovati da je ova bh. ljepotica rođena kao muškarac: Bila je jedan od najtraženijih modela, a evo gdje je danas
Sjećate li se Andreje Pejić? Dugi niz godina imala je plavu kosu, no sada izgleda posve drugačije...

 

 


Bosanskohercegovačka manekenka Andreja Pejić pokorila je modni svijet još i prije nego što je 2014. godine odlučila promijeniti spol, a i danas niže uspjehe na modnom, ali i glumačkom polju.


Andreja je rođena kao Andrej 1991. godine u Tuzli, a roditelji su joj se razveli ubrzo nakon njezina rođenja. Nju i brata Igora odgajale su majka i baka, a s obzirom na rat koji je harao Bosnom i Hercegovinom, obitelj se radi vlastite sigurnosti 2000. godine preselila u Australiju.


Tijekom godina, Andreja je shvatila da želi biti žensko, a nakon što je završila školu, zaposlila se u jednom lancu brze hrane, u kojem ju je primijetio modni agent i uveo je u svijet mode, gdje su je brzo zapazili i angažirali slavni svjetski dizajneri. Od samih početaka nosila je muške i ženske revije Jeana Paula Gaultiera, a MODELS.com uvrstio ju je na listu najboljih 50 modela svijeta, i to na 18. mjesto. Iste je godine bila uvrštena na popis 100 najseksepilnijih žena svijeta, piše Dnevnik.hr.

 

Oči modnog svijeta u posljednje su vrijeme uprte u mladog Andreja Pejića, trenutačno najneobičnijeg manekena na svjetskoj modnoj sceni. Andrej svojim androginim izgledom itekako privlači pažnju estetskih stručnjaka.


Godine 2013. našla se na naslovnicama svjetskih medija nakon što je objavila vijest o promjeni spola i otvoreno progovorila o toj temi.


- Ljudi su mi govorili da ću izgubiti ono što nosim u sebi i da više neću biti zanimljiva, da na svijetu postoji već puno lijepih djevojaka - izjavila je u intervjuu za Vogue, a godinu dana kasnije podvrgnula se zahvatu i kaže da zbog te odluke ne žali.


Andreja se ostvarila i kao glumica, a zadnju ulogu odigrala je ove godine u filmu "Dalíland", priči o čudnom i fascinantnom braku Salvadora Dalija i njegove supruge Gale. Pejić je utjelovila francusku pjevačicu Amandu Lear, Dalijevu blisku prijateljicu, koja mu je i 15 godina bila muza, a film je ovog kolovoza predstavljen na Filmskom festivalu u Torontu i bit će objavljen u rujnu.


Dugi niz godina imala je plavu kosu, a sada nosi prirodnu smeđu kosu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreja Pejic (@andrejapejic)

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook