ocu krivična prijava

Pronađena u Tirani: Nestala 6-godišnja djevojčica iz Bara vraćena majci... Otkriveno šta se dešavalo nakon otmice

Hronika15.08.24, 08:33h

Pronađena u Tirani: Nestala 6-godišnja djevojčica iz Bara vraćena majci... Otkriveno šta se dešavalo nakon otmice
Precizirano je kada je otac trebao da vrati djevojčicu majci, što nije ispoštovao, zbog čega će snositi krivičnu odgovornost. On je isključio telefon, nakon čega je majka djevojčice alarmirala policiju

 

 

Šestogodišnja djevojčica T. Š, državljanka Sjedinjenih Američkih Država, vraćena je majci nakon što je pronađena u Tirani sa ocem koji je odveo mimo majčinog pristanka, potvrđeno je Pobjedi sinoć iz više izvora.


Kako je saopšteno iz policije, postupajući po prijavi majke, raspisali su međunarodnu objavu preko NCB Interpola Podgorica, kojom se potraživala nestala djevojčica stara šest godina, sa boravkom u Baru, koja boravi u Baru sa majkom Tracy Shannon Lyn.


Prema saznanjima Pobjede, otac je ostavio djevojčicu u Tirani, gdje je majka sinoć krenula za njom. Izvori iz istrage tvrde da je on pokušao da je odvede u Sjedinjene Američke Države, mimo znanja majke. Protiv njega će, kako nam je saopšteno, biti podnijeta krivična prijava za oduzimanje djeteta, za koje je zaprijećena zatvorska kazna do dvije godine.


Izvori iz istrage su pojasnili da je presudom Osnovnog suda u Baru omogućeno viđanje sa kćerkom određenim danima, u određenom vremenskom periodu.


Precizirano je kada je otac trebao da vrati djevojčicu majci, što nije ispoštovao, zbog čega će snositi krivičnu odgovornost. On je isključio telefon, nakon čega je majka djevojčice alarmirala policiju.


Podsjećamo, američka državljanka, koja četvrtu godinu ima stalni boravak u Baru, prijavila je policiji da je njenu maloljetnu kćerku Z. R. kidnapovao njen otac Thomas Hollenbeck 13. avgusta u večernjim satima.


- Majka djevojčice, T. Š, državljanka Sjedinjenih Američkih Država, sa boravkom u Baru, je 13. avgusta u kasnim večernjim časovima pristupila prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Bar i prijavila policiji da njen bivši suprug, otac djeteta T. V. H, takođe državljanin Sjedinjenih Američkih Država, nije iste večeri, shodno presudi Osnovnog suda u Baru, kojom je utvrđeno vrijeme koje otac provodi sa djetetom, vratio majci djevojčicu na dogovoreno mjesto i u dogovoreno vrijeme - navodi se u saopštenju Uprave policije.


Policijski službenici su, kako se navodi, odmah po prijavi preduzeli koordinirane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, među kojima je i odlazak na mjesto stanovanja lica T. V. H. kojom prilikom otac i djevojčica nijesu pronađeni na adresi.


- Sa događajem je upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. Danas je prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Bar ponovo pristupila majka djeteta T. Š. kako bi policiji dala dodatna obavještenja u vezi sa prvobitnom prijavom - kaže se u saopštenju.


NCB Interpol Podgorica je koordinirao i preduzimao radnje s ciljem lociranja djevojčice, dok su sa prijavom događaja upoznati svi nacionalni centralni biroi Interpola.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook