FOTO/ 'ONO ŠTO NAJVIŠE VOLIMO'

Zakrčena Baščaršija, svi navalili na besplatnu gozbu: Benjamina Karić i Christian Schmidt građanima dijelili ćevape

Hronika14.08.24, 21:49h

Zakrčena Baščaršija, svi navalili na besplatnu gozbu: Benjamina Karić i Christian Schmidt građanima dijelili ćevape
Posluženo je ukupno 3.000 ćevapa, a na ovom događaju sudjelovale su članice Udruženja sarajevskih ćevabždija odnosno ćevabdžinice Željo, Željo 2, Petica, Zmaj stanica, Specijal, Galatasaray, Hodžić, Mrkva i Nune

 

 

Kako je i najavljeno, za građane i goste Sarajeva večeras je na Baščaršiji organizirana degustacija ćevapa, a povod je završena procedura o zaštiti sarajevskih ćevapa kao autohtonog domaćeg proizvoda.


Tim povodom brojne Sarajlije, ali i turisti okupili su se kako bi degustirali i uživali u jedinstvenom okusu ovog sarajevskog jela.


Ćevape su im, između ostalih, dijelili gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i visoki predstavnik Christian Schmidt.


Posluženo je ukupno 3.000 ćevapa, a na ovom događaju sudjelovale su članice Udruženja sarajevskih ćevabždija odnosno ćevabdžinice Željo, Željo 2, Petica, Zmaj stanica, Specijal, Galatasaray, Hodžić, Mrkva i Nune.


Povodom zaštite sarajevskih ćevapa kao autohtonog domaćeg proizvoda danas je u Svečanom salonu sarajevske Vijećnice održana i konferencija za medije, a gradonačelnica Karić se javnosti obratila i putem društvenih mreža, gdje je uz fotografije sadanašnje degustacije kratko poručila:


- Srce Baščaršije i gastronomski užitak za sve naše sugrađane i goste.
Zajedno smo degustirali ono što najviše volimo i još jednom potvrdili posebnost i kvalitetu sarajevskog ćevapa, sada zaštićenog domaćeg proizvoda.
Idemo dalje!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook