Novo radno vrijeme

Koga će ova vijest obradovati, a koga ne? Evo do kada će ugostiteljski objekti raditi za vrijeme SFF-a

Biznis Klub14.08.24, 16:33h

Koga će ova vijest obradovati, a koga ne? Evo do kada će ugostiteljski objekti raditi za vrijeme SFF-a
Zbog izuzetnog značaja Sarajevo Film Festivala, Vlada KS je donijela odluku o davanju saglasnosti na ovaj zahtjev, a cilj je kao i prethodnih godina doprinijeti ugodnom boravku učesnika i gostiju SFF-a

 

 

Vlada Kantona Sarajevo odobrila je produženje radnog vremena do 02:00 sata u ugostiteljskim objektima za vrijeme trajanja 30. Sarajevo Film Festivala, kao i za okupljanje na mjestima gdje se javno održavaju projekcije SFF-a, u periodu od 16. do 23. augusta.

 

Osnivač i organizator Sarajevo Film Festivala, Udruženje Obala Art Centar, obratilo se premijeru KS Nihadu Uku sa molbom za davanje saglasnosti za produženje radnog vremena u svim ugostiteljskim objektima, te javnim površinama i festivalskim lokacijama – mjestima gdje se javno realiziraju filmske projekcije tokom održavanja festivala.

 

- Zbog izuzetnog značaja Sarajevo Film Festivala, Vlada KS je donijela odluku o davanju saglasnosti na ovaj zahtjev, a cilj je kao i prethodnih godina doprinijeti ugodnom boravku učesnika i gostiju SFF-a, domaćih i stranih ljubitelja filmske umjetnosti, kao brojnih turista u festivalskoj atmosferi našeg grada - navodi se u saopćenju za medije.

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook