VIDEO/ Ginger Spice protiv Scary Spice

Novi rat nekadašnjih Spice Girls: Ništa od povratničke turneje

Showbizz14.08.24, 16:18h

Novi rat nekadašnjih Spice Girls: Ništa od povratničke turneje
Legendarne Spajsice planirale su povratničku turneju, ali sukoba dvije članice to se očigledno neće desiti

 

 

Kultni girl band Spice Girls dugo je bio u pregovorima o turneji na kojoj bi se ponovno sastale sve članice benda, ali sve su prilike da od toga neće biti ništa. Razlog je odnos između Geri Halliwell Horner (Ginger Spice) i Mel B (Scary Spice), koji se u posljednje vrijeme pogoršao.

 

Kako prenosi Daily Mail, pjevačice su se posvađale do te mjere da je Geri u potpunosti odustala od turneje s ostatkom benda, koji je zbog turneje kontaktirao čak i Victoriju Beckham, koja im se nije pridružila na prošloj turneji.

 

- Geri je imala dovoljno problema nakon drame s odnosom njenog supruga i njegove asistentice, bilo je to dovoljno teško vrijeme i jednostavno je izgubila strpljenje s Mel i njenim sitnim zamjerkama i šalama. Otišla je, a bez Geri se to zaista neće dogoditi. U prošlosti je ona bila pokretačka snaga grupe, ali trenutačno ne želi imati posla sa Mel, a kamoli s njom dijeliti pozornicu", rekao je izvor.

 

 

Geri je prošle sedmice proslavila 52. rođendan, a na društvenim mrežama joj je čestitala Mel B, koja se odlučila našaliti s njom. "Sretan 75. rođendan", napisala je uz nimalo laskavu zajedničku fotografiju, a brojni nagađaju da je to bila referenca na njene prethodne šale o tome da je Geri u prošlosti lagala o tome koliko ima godina.

 

- Uvijek su imale nezgodnu vezu, ali sad je postalo još gore i niko nije mogao izgladiti stvari između njih - dodao je izvor.

 

Geri i Mel posljednji su se put srele u aprilu, na proslavi 50. rođendana Victorije Beckham, a navodno su se osjetile tenzije između njih. Prije rođendana je Mel u jednom intervjuu rekla da je Halliwell duže vrijeme lagala o tome koliko ima godina. Rekla je kako je Geri na svim njihovim putovanjima svoj pasoš držala blizu sebi i da još uvijek ne zna koliko ona zapravo ima godina. Zbog toga se Halliwell naljutila, a Mel se pokušala pomiriti s njom tokom Victorijine rođendanske zabave.

 

- Mel je pokušala izgladiti situaciju sa Geri na zabavi, ali nije prošlo kako je planirala. Ona se smijala svemu tome, ali Geri nije bila zainteresirana za to što ona ima reći i otišla je. Kada je došlo vrijeme za zajedničku fotografiju, Geri se udaljila od Mel što je više mogla i bilo je jako neugodno za gledati - istakao je izvor za Daily Mail.

 

 

Ranije je Mel B tvrdila i da su ona i Geri prije "spavale zajedno", u intervjuu za Piers Morgan‘s Life Stories. Piers je tada rekao: "Došla si ovdje biti brutalno iskrena - jesi li ili nisi spavala s Geri Halliwell?" Mel je rekla kako su sve članice benda spavale zajedno, ali ne na način na koji on misli. Piers ju je nastavljao pitati je li spavala sa Geri na što je ona naposljetku kimnula glavnom i nasmiješila se.

 

Geri je demantirala njenu izjavu i rekla kako Mel to radi kako bi mogla prodati što više svojih memoara.

 

- Ništa se nije dogodilo. Svi znamo da Mel B voli naslovnice. Možda je bilo smiješno prije 15 ili 20 godina, ali ovo je bilo previše i nije bilo smiješno - rekao je izvor blizak bandu.

 

Novu je turneju najavila upravo Mel B u emisiji Loose Women, ali ista nije bila potvrđena. 

 

- Definitivno radimo nešto. Sigurno će me ukoriti jer sam vam rekla, ali rekla sam. Radimo nešto ove godine. Sad sam u problemu... - rekla je tada. 

 

Kratko nakon se saznalo da su cure planirale snimiti dokumentarac povodom 30. godišnjice benda, ali se ti planovi nisu ostvarili. U dokumentarcu su trebali biti prikazani intervjui s pjevačicama i njihovim porodicama, na što Geri nije pristala, a druge članice nisu bile sretne.

 

Kako brojni nagađaju, Geri nije htjela da ju se ispituje o skandalu u koji je bio upleten njen suprug Christian Horner, šef tima Red Bull Formule 1. Početkom godine su u javnost isplivale njegove poruke seksualne prirode sa asistenticom. Poruke su navodno bile neprimjerene zbog čega ga je asistentica tužila, ali su sve optužbe odbačene. Nju su naposljetku suspendovali sa posla.

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook