međusobne optužbe ne prestaju

Burna rasprava Ustamujića i Eleka o isporuci gasa: 'Još nije pušten, ja ću vam pozajmiti dva miliona ako treba'

Hronika13.08.24, 19:47h

Burna rasprava Ustamujića i Eleka o isporuci gasa: 'Još nije pušten, ja ću vam pozajmiti dva miliona ako treba'
Ustamujić je potom pojasnio zašto se nije odazvao sastanku

 

 

 

 

Nakon međusobnih optužbi između Energoinvesta i Sarajevo gasa Istočno Sarajevo zavrnuti su plinski ventili za potrošače. I Dok direktor Sarajevo gasa Istočno Sarajevo tvrdi da Energoinvest nije htio primiti fakturu, iz ove kompanije kažu da je nadležni regulator naložio da trenutne cijene važe tek od prvog januara naredne godine. Kako bi građanima razjasnili ovu situaciju gosti N1 bili su Mirza Ustamujić v.d. direktora Enrgoinvesta i Nedeljko Elek, direktor Sarajevo gasa Istočno Sarajevo koji su sukobili stavove.

 

Da li je pušten gas?

 

Elek: Nije. Nisu još telefonski dogovorili. Mene je ministar Đokić obavijestio da je pristao na sastanak i da ćemo se naći iza sedam uz ohrabrenje da ćemo naći rješenje.

 

Ustamujić: Dogovor na ministarskom nivou postoji. Dogovorili smo da iza emisije sjedemo i razgovaramo i nađemo rješenje.

 

Elek je potom poručio da je sramota jer se prvi put upoznaje sa Ustamujićem.

 

“Mislim da je sramota da se danas prvi put upoznajemo. Imali smo smjenu direktora u FBiH i svaki direktor koji je stupao na dužnost bi se javio, popili bismo kafu i tako bi se upoznali. Desilo se jedno otvorenje na koje se gospodin nije odazvao. Ja sam uputio poziv za sastanak 11.7. koji on prihvata. Sat pred sastanak je otkazao sastanak. Ovo je meni slična situacija kao što je bila sa helikopterima. Ustamujić ima velike političke ambicije, ovo mu je treća partija. Mora da se iskaže i najlakše je napasti Dodika, Eleka i ostale. Mi se držimo dogovora i ovdje nema mjesta politici. Ovo je čista ekonomija. Energoinvest je u ogromnim problemima i ne mogu da ispoštuju obaveze i prave priče kako će sve odgoditi na nekoliko mjeseci. Ja sam spreman pozajmiti dva miliona KM da se to riješi“.

 

Ustamujić je potom pojasnio zašto se nije odazvao sastanku.

 

 

Nastavak teksta čitajete ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook