Ljetna mladalačka večer

'Izvan ladice': Obilježen Međunarodni dan mladih i HUBovih 5

Zabava13.08.24, 12:28h

'Izvan ladice': Obilježen Međunarodni dan mladih i HUBovih 5
Ovo je ujedno bila i prilika za obilježavanje petog rođendana Homework HUB-a, prvog univerzitetskog hub-a u BiH, koji kroz svoje djelovanje aktivno radi sa mladima u promociji važnosti obrazovanja i nauke među mladim ljudima, kao i njihovom razvoju na profesionalnom putu

 

 

Homework HUB, Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo obilježili su Međunarodni dan mladih pod nazivom “Izvan ladice”.


U sklopu obilježavanja poruke osnaživanja mladih i borbu za bolje politike mladih uputili su premijer Vlade Kantona Sarajevo Nihad Uk, ministar finansija KS Afan Kalamujić, predstavnica Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS Dženita Viteškić, direktorica JU Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo Emina Selmanović i direktor Homework HUB-a Mirza Rastoder.

 

dan-mladih-2024-2


Ovo je ujedno bila i prilika za obilježavanje petog rođendana Homework HUB-a, prvog univerzitetskog hub-a u BiH, koji kroz svoje djelovanje aktivno radi sa mladima u promociji važnosti obrazovanja i nauke među mladim ljudima, kao i njihovom razvoju na profesionalnom putu.


Ljetnu mladalačku večer upotpunili su izvođači KUD Lola, pjevači Bakir i Mirza, kao i DJ-ejevi Garden of Dreams i DJ Sahfi.

 

dan-mladih-2024-1


Svi prisutni su imali priliku napisati prijedloge i komentare na Nacrt Strategije za mlade, ali i naslikati svoj simbol mladosti.


Neka naredno desetljeće bude desetljeće mladih!

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook