Borba s plamenom

Veliki belaj u RS-u: Gori Zelengora, gori Sutjeska, vatra se širi prema spomeniku! Evo kada stižu helikopteri iz Srbije

Hronika13.08.24, 12:15h

Veliki belaj u RS-u: Gori Zelengora, gori Sutjeska, vatra se širi prema spomeniku! Evo kada stižu helikopteri iz Srbije
Aktivnosti helikopterskih posada Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) na gašenju požara na Tjentištu nastavljaju se i danas pojačanim angažmanom sa dva helikoptera iz sastava Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane

 

 

Helikopteri iz Srbije još nisu došli u BiH kako bi se priključili gašenju požara na Zelengori i u Nacionalnopm parku Sutjeska. Ovo nam je potvrdio i načelnik Foče Milan Vukadinović, piše Oslobođenje.

 

- Prema informacijama kojima ja raspolažem, dva helikoptera iz Srbije bi trebala doći između 12 i 13 sati i priključiti se gašenju požara. Koliko znam, ti helikopteri mogu nositi veću količinu vode nego ijedan helikopter kojim raspolaže BiH, rekao je Vukadinović za Oslobođenje.

 

Dodao je kako nema informacija da li će se, eventualno, gašenju požara priključiti letjelice iz Crne Gore i Hrvatske.

 

Aktivnosti helikopterskih posada Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) na gašenju požara na Tjentištu nastavljaju se i danas pojačanim angažmanom sa dva helikoptera iz sastava Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane. Požar u Nacionalnom parku Sutjeska prijetio je ugrožavanju putne komunikacije Foča – Gacko, ali su helikopteri OSBiH na većem dijelu suzbili požar, te se očekuje da će požarište koje je već duže vrijeme aktivno, tokom dana biti stavljeno pod kontrolu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH. 

 

(DEPO PORTAL/mm; Foto: Ilustracija)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook