VIDEO/ Pravili prolaz Macronu

Supruga NBA zvijezde Stepha Curryja grca od plača: Francuski policajci je gurnuli i udarili bebu u glavu

Sport12.08.24, 17:05h

Supruga NBA zvijezde Stepha Curryja grca od plača: Francuski policajci je gurnuli i udarili bebu u glavu
U Parizu su vladale ekstremne sigurnosne mjere tokom Olimpijskih igara, a na svakom ćošku bili su poredani pripadnici policije

 

 

Ayesha Curry, supruga slavnog američkog košarkaša Stephena Curryja, doživjela je neugodno iskustvo tokom boravka u Parizu, gdje su Amerikanci osvojili zlato na košarkaškom turniru.

 

Curry je bio jedan od ključnih igrača američkog Dream Teama koji je bio nezaustavljiv na putu do zlata. U finalu su savladali Francusku, a prije toga u polufinalu Srbiju nakon velikog preokreta, prenosi Sportsport.ba.

 

Brojne NBA zvijezde predvođene već bivšim selektorom Steveom Kerrom imale su podršku u vidu djevojaka, supruga ili užih članova porodica.

 

U Parizu su inače vladale ekstremne sigurnosne mjere tokom Olimpijskih igara, a na svakom ćošku bili su poredani pripadnici policije.

 

Na snimci koju je objavio The Hollywood Fix vidi se kako je supruga Stephena Curryja, koja je držala bebu u naručju, pokušavala doći do svog vozila nakon utakmice u kojoj su SAD osvojile zlato protiv Francuske, ali ih je policija zaustavila.

 

Policija je zatvorila ulice kako bi omogućila siguran prolaz delegaciji Emmanuela Macrona, predsjednika Francuske.

 

- Dakle, čak i ako udare bebu u glavu, i dalje ne možete učiniti ništa da ih izvučete odavde? - raspravljao se sa policijom Draymond Green, saigrač Stephena Curryja u Golden State Warriorsima. 

 

Ayesha Curry također je bila u društvu Sonye, ​​Curryjeve majke.

 

- Gledajte, ne daju nam da se vratimo odakle smo došli. Ne daju vozaču da dođe ovamo i ne daju nam da se vratimo tamo - pokušala je objasniti Sonya.

 

 

Cijela situacija se smirila i Curryjevi su uspjeli da se probiju do svog vozila i da se vrate u hotel u kojem su odsjeli.

 

Neugodna situacija bit će brzo zaboravljena, a porodica američkog playmakera odlazi na zaslužen odmor. Košarkaš Warriorsa osvojio je novo zlato i odigrao je prilično ključnu ulogu u osvajanju najsjajnijeg odličja.

 

On je prethodno četiri puta osvajao NBA ligu i olimpijsko zlato je bilo ono što je posebno želio da osvoji.

 

U finalnoj pobjedi nad Francuskom (98:87) postigao je tricama 24 poena. Bila je to peta uzastopna zlatna medalja za SAD i 17. u ukupno 20 nastupa Amerikanaca na Igrama.

 

- Samo ostani samouvjeren, ostani prisutan i nemoj se dati uznemiriti zbog trenutka - rekao je Curry, koji je imao 17 trica u posljednje dvije utakmice, a čak devet u duelu sa Srbijom.

 

(Sportsport.ba/DEPO PORTAL/au/Foto: Screenshot)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook